Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. januar 2006 kl 23.25 Nattkino: Dobbeltspel

Fengselsfugl i farlig spill

Rudy (Ben Affleck) later som han er en annen og blir sammen med den vakre Ashley (Charlize Theron)
Rudy (Ben Affleck) later som han er en annen og blir sammen med den vakre Ashley (Charlize Theron)
En innbruddstyv kan ikke stå i mot muligheten til å treffe en vakker kvinne etter fem år i fengsel. Dette faktum bringer ham opp i den ene kinkige situasjonen etter den andre.

Rudy (Ben Affleck) sitter i fengsel for biltyveri. Han blir venn med cellekameraten Nick (James Frain). Nick har brevvekslet med en vakker kvinne, Ashley (Charlize Theron), og gleder seg til å treffe henne når han kommer ut. Rudy og Nick skal løslates på samme dag, men tre dager før blir Nick drept i fengselet. Rudy slipper ut på prøve, og oppdager at Ashley, som ikke vet at Nick er død, venter på ham. Blendet av hennes skjønnhet later Rudy som han er Nick, og det går riktig bra helt til Rudy møter Ashleys bror, Gabriel (Gary Sinise).

Gabriel henger rundt med en noe tvilsom gjeng, og planlegger å benytte seg av Nicks kunnskaper for å gjøre et brekk på et indisk kasino i Michigan. Rudy skjønner snart at hvis han fortsetter å late som han er Nick, vil han beholde Ashley, men da må han også være med på Gabriels lysskye affærer – noe som lett kan bringe ham bak lås og slå igjen, eller enda verre: Han kan bli drept.

Amerikansk spillefilm fra 2000
Originaltittel: "Reindeer Games"
Regi: John Frankenheimer
I rollene: Ben Affleck, Gary Sinise, Charlize Theron, Dennis Farina og James Frain
Pressekontakt:Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83