Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. januar 2012 kl 21.30 Brodies mysterier

De fortaptes frelser


Den tidligere soldaten og politimannen Jackson Brodie forsøker å jogge seg ut av sine vonde minner. Han klarer imidlertid ikke å motstå fristelsen til å redde de svake, de fortapte og de hjelpeløse.

Den britiske spenningsserien, med Jason Isaacs i hovedrollen, er basert på Kate Atkinsons bøker om etterforskeren Jackson Brodie. Bak den tøffe overflaten til den tidligere soldaten og politimannen Jackson finner vi en empatisk figur, som stadig kommer de vanskeligstilte til unnsetning.

Den gråtende kvinnen
I den første episoden av sesongen blir vi kjent med Jackson Brodie. Han livnærer seg som privat etterforsker og undersøker alt ifra utroskap til savnede kjæledyr. Traumatiske minner fra barndommen innhenter ham, men verken lange joggeturer eller røyking ser ut til å hjelpe.

Jackson blir tilkalt når katten til en av hans klienter forsvinner. En gråtende kvinnestemme får imidlertid Jackson til å klatre over muren til naboen. Han blir dratt inn i en mystisk verden hos søstrene Julia og Amelia. Denne verdenen avdekker forbindelser til hans egne barndomstraumer.

Britisk spenningsserie fra 2011.
Originaltittel: Case Histories.
Sesong 1 av 3.
Produsert av Ruby Films og BBC
Med: Jason Isaacs, Amanda Abbington, Keith Allen, m.fl.
Pressekontakt: Aesha Ullah , mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75 TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900