Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. oktober 2004 kl 23.55 Inspektør Morse: Den hengte i Jericho

En personlig sak for Morse

Inspektør Morse (John Thaw) og hans trofaste medhjelper Lewis (Kevin Whatley).
Inspektør Morse (John Thaw) og hans trofaste medhjelper Lewis (Kevin Whatley).
I kveld og hver mandag resten av året blir det gjensyn med inspektør Morse (John Thaw). Han er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Morse er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik, men han har sterk intuisjon, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morse’s partner betjent Lewis (Kevin Whatley) er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn én gang. De to utfyller hverandre.

Død romanse
I kveld blir inspektør Morse personlig involvert i en tragisk sak. Han er svært betatt av pianolærerinnen Anne (Gemma Jones) og håper på en romantisk relasjon med henne. Drømmene knuses når den tiltrekkende kvinnen blir funnet drept i sitt eget hjem. Alle bevis peker mot selvmord. Morse har likevel en følelse av at det ikke er så enkelt og blir enda mer engasjert når det viser seg at offeret var gravid da hun ble drept.

Populær
Historiene om inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.

Basert på Dexters romaner
Karakterene er skapt av forfatter Colin Dexter, som har gitt ut mange bøker om inspektør Morse. Manusforfattere for fjernsynsserien er blant andret Anthony Minghella – som også har laget filmene "Den engelske pasienten" og "Den talentfulle Mr. Ripley". Flere kjente regissører har også jobbet med serien, som Danny Boyle ("Trainspotting").

Britisk krimserie
Originaltittel: The Dead of Jericho
Regi: Alastair Reid
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley, Patrick Troughton, Gemma Jones og James Laurenson
Pressekontakt: e>1, tlf: 23 04 78 53