Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. mai 2006 kl 23.15 Casanova

Forføreren

Casanova: Peter O’Toole spiller den eldre Giacomo Casanova. Foto: Powercorp
Casanova: Peter O’Toole spiller den eldre Giacomo Casanova. Foto: Powercorp
I kveld starter miniserien om verdens kanskje mest berømte forfører – Giacomo Casanova. Navnet er synonymt med erobring og knuste hjerter, men hvem var mannen bak myten? Som den aldrende Casanova møter vi Oscarvinner Peter O’Toole. Historien starter med at en syk og gammel forfører ser tilbake på livet sitt.

Giacomo Girolamo Casanova ble født i Venezia i 1725, og vokste opp til å bli en ytterst sjarmerende luring som vanskelig kunne motstå det motsatte kjønn. Han forførte 132 kvinner, men det var mye mer ved denne mannen enn en velutviklet sexdrift. Han var en driftig og kulturell sjel, en mann med kunnskap og kløkt som var opptatt av sitt utseende og sosiale rang. Han tjente en formue og tapte den, han ble fengslet og unnslapp – og konverserte lett med Voltaire og hans like.

Når historien starter, er året 1798, og Casanova befinner seg på slottet Dux i det som nå er republikken Tsjekkia. Den 73 år gamle Casanova er blitt en fattig bibliotekar, en post han har fått av hertug von Waldstein, en frimurervenn som deler hans interesse for magi.

Casanova begynner å fortelle sin livshistorie til Edith, en ung kjøkkenhjelp på slottet. Hun lytter mens han går tilbake i tid til barndommen sin i Venezia der han vokste opp i enkle kår som sønn av en skuespiller.

Som ung mann studerer Giacomo Casanova til prest, men blir utvist fra lærestedet. Like etter møter og forelsker han seg i den vakre Henriette. Men Hertugen av Grimani ønsker å ha Henriette for seg selv…

Serien er på tre episoder og starter og slutter like før Casanova dør i 1798.

Britisk dramaserie 2005
Produksjon: Powercorp for BBC
Manus: Russel T. Davis
Regi: Sheree Folkson
I rollene: David Tennant (ung Giacomo Casanova), Peter O’Toole (eldre Casanova), Laura Fraser (Henriette), Nina Sosanya (Bellino), David Foxxe (adelsmann), Tamzin Griffin (adelskvinne), Rose Byrne (Edith), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)