Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. desember 2012 kl 21.30 Der vi ein gong gjekk

Tid for hevn


Vi er kommet fram til år 1918 i dramaserien "Der vi ein gong gjekk". Etter fire måneders blodig borgerkrig har de hvite styrkene seiret over de røde og marsjerer inn i Helsinki. Det er tid for hevn.

Overklassegutten Cedi har sittet i fangenskap hos de røde, og har ingen planer om å glemme ydmykelsene han ble utsatt for. Så snart han og kameratene blir satt fri, slutter han seg til de hvite igjen for å organisere straffetokt mot opprørerne, med kameraten Eccu som fortvilet tilskuer.

Eccu er mer opptatt av kjærlighet enn av hevn: Han skal gifte seg med Aina, som han traff under krigen. Hans store ungdomskjærlighet, Lucie, følger vemodig med på begivenheten før hun går videre i sitt nye liv.

Snart vender hverdagen tilbake til Helsinki. Det nærmer seg glade 20-årene, med Charleston, vekst og ny framtidsoptimisme.

Om "Der vi ein gong gjekk"
Den finske tv-serien "Der vi en gang gikk" er en beretning om unge mennesker, lidenskap og kjærlighet i en dramatisk tid. Serien er basert på Kjell Westös prisbelønte roman, med handling fra Helsinki på tidlig 1900-tall. Gjennom tre årtier følger vi Eccu, Cedi og Lucie, som hører til Helsinkis overklasse, og Allu, som vokser opp i slummen på den andre siden av broen som deler byen i to.

Kjell Westös krønike er en av Finlands mest solgte romaner og ble tildelt Finlandiaprisen i 2006. I likhet med språket i serien er den skrevet på finlandssvensk.

Finsk dramaserie (2:3)
Originaltittel: Där vi en gång gått
Basert på en roman av Kjell Westö
Produksjon: YLE/FST for Norvisjonen
Regi: Peter Lindholm
I hovedrollene: Jessica Grabowsky (Lucie), Jakob Öhrman (Eccu), Andreas af Enehielm (Allu), Oskar Pöysti (Cedi), Alma Pöysti (Aina)
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299
Publikum bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900