Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 7. mars 2001 kl 22.45 Drapsalarm

Drapsalarm (t)

NRK1 onsdag 7. mars kl 22.45
Drapsalarm

Hvem drepte Faith Pecci?

Det mest nærliggende er å tro at en lokal bande har drept Faith Pecci. Hun blir funnet slått i hjel og hengt opp ned i sin egen stue. Men hennes tidligere ektemann må også finne seg i å bli mistenkt.

Faiths egen søster, Rose, mener eksmannen Roy må være den skyldige. Detektivene Tessa og Steve finner imidlertid at denne Roy trolig har et bra alibi. Derfor settes søkelyset ekstra sterkt på den anarkistiske gjengen som herjer i nabolaget.

Lokalmiljøet har i det siste blir mer og mer preget av gjengens herjinger. Også innad i banden er det uoverensstemmelser, og spørsmålet er hvilke berøringspunkter den drepte hadde med bandefører Andy.

Det er en komplisert mordgåte Tessa og Steve har fått i oppdrag å løse. Kanskje den skyldige er å finne helt utenfor de først antatte miljøer?

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.


NRK2 onsdag kl 22.45
Tidligere sendt NRK1 17.9.99

Australsk krimserie
Originaltittel: Murder Call
Produskjon: Hal McElroy/Siuthern Star for Nine Network Australia
I rollene Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)