Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. oktober 2010 kl 21.30 Borgen

Birgittes brakseier


Birgitte Nyborg ble, med en fordobling av partiets mandater, valgets suverene vinner. Nå er det forhandling om dannelsen av en ny regjering som gjelder.

Det blir turbulente dager fulle av overraskelser, og Birgittes valgseier blekner raskt. Katrine har det fælt, men kjemper for å gjøre jobben sin. Kasper ble sparket av Birgitte og har mistet fotfestet, og midt i alt dette kommer Ole Dahls begravelse til å bli en underlig begivenhet.

Om serien
Det skal være folketingsvalg i Danmark, og vi er inne i valgkampens siste hektiske dager i den nye dramaserien "Borgen". Dette er historien om det politiske spillet i Christiansborg i Danmark, og om de personlige konsekvenser som spillet har for de involverte parter, både på og rundt den politiske scenen.

Men "Borgen" handler ikke bare om den politiske makten; serien dreier seg også om makt som den styrende autoritet mellom mennesker, både i personlige, familiære og vanlige sosiale sammenhenger. For hvem bestemmer egentlig, og hvorfor bestemmer de?

En borg holder noen ute og andre inne. En borg beskytter. En borg er et maktsymbol i seg selv. I denne dramaserien er borgen et hus som ikke bare rommer det politiske maktapparatet, men som også er et lite univers i seg selv, med egne lover og uskrevne regler.


Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen"
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul) og Mikael Birkkjær (Phillip Christensen).
Manus: Adam Price.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice: Publikumssevice / 815 65 900