Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. desember 1998 kl 23.10 Detektimen: Politidistrikt St. Martin

Detektimen: Politidistrikt St. Martin (t

NRK1 1. juledag fredag 25. desember kl 23.10
Detektimen: Politidistrikt St. Martin (4)

Siste oppdrag i St. Martin
Vi er kommet fram til siste episode i denne omgang av den realistiske franske krimserien \"Politidistrikt St. Martin\". Illegal arbeidskraft og en mors omsorgssvikt er stikkord for kveldens episode.
En asiatisk mann blir funnet bevisstløs i en bakgate, halvt slått ihjel. Etterforskningen bringer Vincent og Bernard på sporet av en arbeidsgiver som på det groveste utnytter arbeidere som oppholder seg ulovlig i landet.
Samtidig kommer en dagmamma med en seks år gammel pike til politistasjonen fordi moren hennes ikke har kommet for å hente henne. Marie begynner straks å lete etter moren, og håper hun skal klare å løse saken uten å bringe barnevernet inn i bildet.
Kveldens episode er foreløpig den siste i denne serien. På nyåret er Horst Tappert tilbake i Detektimen med ti nye episoder av \"Derrick\", de aller siste som er laget.

Om serien
Serien henter sitt stoff fra en lokal politistasjon i Paris, i bydelen St. Martin. Det dreier seg om en kollegial kvartett, tre menn og en kvinne, som sliter tungt for å opprettholde lov og orden i bydelen. De fire danner en gruppe som ikke alltid lykkes i sine etterforskninger.
Det strømmer inn meldinger om innbrudd, voldtekt, mishandling og korrupsjon. Som i de fleste store byer på kontinentet, blir de sosiale mekanismer vanskeliggjort med rasisme og kulturkollisjoner.
Slik blir denne franske serien ikke blott til lyst og underholdning. Den bidrar til forståelse av hvilke problemer et moderne bysamfunn står overfor. Politiets oppgave blir ikke bare å finne forbryterne og sørge for at de blir straffet. Lovens voktere prøver også å opprette en dialog mellom de ulike befolkningsgruppene.
Samtidig lærer vi de fire detektivene å kjenne på det private plan. Disse hverdagsheltene har, som de fleste av oss, mye å hanskes med i sitt eget personlige univers. De har alle sine svake og sterke sider.
\"Politidistrikt St. Martin\" har fått enorm oppmerksomhet i Frankrike, med seertall på oppimot seks millioner. Suksessen fikk tv-selskapet France 2 til straks å gå i gang med produksjonen av nye episoder. Disse vil bli sendt i hjemlandet utpå nyåret.
NRK1 fredag kl 23.10

Fransk kriminalserie
Regi: Gerard Vergez
Originaltittel: \"P.J. : Police Judici?re\"
I hovedrollene: Bruno Wolkowitch, Charles Schneider, Marc Betton, Lisa Martino, Lilah Dadi og Valerie Bagnou-Beido
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51