Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. april 2003 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

En minneverdig aften

Gina på puben (Tricia Penrose) må hamle opp med den sjarmerende Stanley Leroy (Russ Abbot), assistert av Oscar Blaketon (bak t.v.) og Bernie Scripps (Peter Benson). (Foto: Yorkshire TV)
Gina på puben (Tricia Penrose) må hamle opp med den sjarmerende Stanley Leroy (Russ Abbot), assistert av Oscar Blaketon (bak t.v.) og Bernie Scripps (Peter Benson). (Foto: Yorkshire TV)
Gina på puben har en tendens til å rote seg bort i sjarmerende menn som ikke helt er hva de gir seg ut for. Og på den lokale kostskolen for gutter er ikke alt som det skal være.

Bernie Scripps i Aidensfield kjenner underholdningsmannen Stanley Leroy. På en tur forbi puben hos Gina legger Leroy ut om sin glitrende karriere, og om hvor nær venn han er med Dickie Valentine, en av tidens store croonere i England.

Både pubeier Blaketon og Gina lar seg overbevise av Bernies venn fra underholdningsbransjen. Så da Stanley Leroy foreslår en overraskelsesaften med utsikter til et møte med selveste Dickie Valentine – riktignok mot et anselig beløp i inngangspenger – biter begge to på.

Hard kost
Skolegutten Tom Bamber er forsvunnet under et terrengløp på den lokale kostskolen. Politikonstabel Mike får vite av skolebestyreren at en av lærerne skal ha vist en spesiell interesse for Tom.

Mike drar ut til heden utenfor byen for om mulig å finne Tom. Der kommer han også på sporet av den mistenkelige læreren fra kostskolen.

Mer om serien
En ny serie (10) av "Med hjartet på rette staden" sendes ut over våren, om livet sett fra sidelinjen slik det kan ha fortonet seg i det idylliske Yorkshire i England en gang på sekstitallet. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans advokat-kone Jackie Bradley (Fiona Dolman).

"Med hjartet på rette staden" er den serien som ifølge en fersk spørreundersøkelse blant
11 000 briter best forbindes med det britiske. Dermed slår "Heartbeat" – som er seriens originaltittel – ut både "Coronation Street" og "East Enders", gjengangere gjennom mange år.

Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Også her hjemme er serien populær. Episoden som ble sendt lørdag 11. mars i år, hadde mer enn en million seere på NRK1. Seertallet har vært over millionen i alt fire ganger. Snittallet for serien ligger på 782.000 seer.

Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.


Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 10)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57