Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 14. august 2003 kl 20.35 Poirot - Solen var vitne

Gammel kjenning

Detektiv Hercule Poirot (David Suchet) får et nytt mordmysterie i
Detektiv Hercule Poirot (David Suchet) får et nytt mordmysterie i "Solen var vitne".
I elegant stil og på sitt franske vis skal Hercule Poirot løse britisk mordmysterie i sommer. Denne gangen er han på ferie ved kysten, og når mordet blir begått er det bare solen som er vitne.

Poirot (David Suchet) sliter med helsa og tar seg en velfortjent ferie utenfor kysten ved Devon. Ikke overraskende studerer han nøye de andre gjestene ved det fasjonable hotellet han bor på. Han møter også en tidligere bekjent, nemlig den berømte designeren Rosamund Darnley.

Upopulær gjest
Stemningen blir ubehagelig når Kenneth Marshall og hans unge, vakre kone Arlena Stuart ankommer hotellet. Arlena flørter åpenlyst med en annen gjest , Patrick Redfern, og bryr seg ikke om at hans kone Christine blir fra seg av sjalusi.

De mistenkte
Når Arlena blir funnet myrdet på stranden, vet Poirot at det er mange av hotellets gjester som ønsket henne død. Han forhører alle sammen, til og med den plagede presten Stephen Lane.

Med hjelp fra inspektør Japp, sin trofaste Captain Hastings og Miss Lemon klarer Poirot etter hvert og stadfeste hvor samtlige av de mistenkte befant seg da mordet fant sted. Med sin usedvanlige evne til å observere mennesker klarer han å løse en av de hittil mest kompliserte sakene i sin karriere.

Filmen ble sendt som påskekrim i NRK1 i 2002.

Britisk fjernsynsfilm
Originaltittel: Evil Under the Sun
Regi: Tom Clegg
I rollene: David Suchet og Hugh Fraser m fl.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23047751, mob; 93046697