Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. november 2004 kl 19.55 Bak fasaden

Finito og finale

Svein Frode frykter at han kan komme til å miste jobben på grunn av manglende lønnsomhet i restauranten Lipp. (Foto: Helga Bu)
Svein Frode frykter at han kan komme til å miste jobben på grunn av manglende lønnsomhet i restauranten Lipp. (Foto: Helga Bu)
Restauranten Lipp har i lengre tid levert røde tall i regnskapet. Nå skal ledelsen bestemme seg for hva som skje med stedet, og Svein Frode er redd for å miste jobben. I Stavanger råder det også en spent stemning. Det er finale i kokke- og servitørkonkurransen.

Økonomisjef Marius Mæle har studert Lipps regnskaper nøye. Han er ikke i tvil om at noe må gjøres, for restauranten går med underskudd. Hotel Continental har ikke råd til å la den skure og gå, og det diskuteres om de blir nødt til å permittere eller si opp en del av staben.

Svein Frode frykter at problemene kan få følger for hans jobb siden en løsning kan være at noen av dem med fast jobb på Lipp overflyttes til Theatercafeen. Svein Frode er ikke fast ansatt, og står dermed i fare for å miste jobben.

Landsfinale
I forrige episode så vi at både servitørene og kokkene fra Hotel Continental kvalifiserte seg for landsfinalen i servitør- og kokkekunst i Stavanger. Både restaurantsjef Nicolas og soussjef Eirik er med som lagledere.

Det er mange forskjellige oppgaver de skal bryne seg på: Servitørene skal dekke et showroom (et pent bord for et nærmere spesifisert selskap), og de blir testet i tranchering av kjøtt. Holder de mål?

Kokkene skal på sin side lage en fiskerett de ikke har forberedt seg på, og desserten volder dem også utfordringer. Men det er flere som synes det er vanskelig. Blir det heder og ære?

Om serien
Hotel Continental er et av Norges mest kjente hoteller, med en lang historie og tradisjon. Men hva skjuler seg bak fasaden? Hvordan er det å jobbe på et etablissement der beboere og gjester forventer førsteklasses tilbud og service døgnet rundt? Gjennom åtte programmer følger vi tett på ansatte i forskjellige posisjoner, og vi får et innblikk i hvordan arbeidsforholdene er på et hotell som ønsker å være blant de aller beste.

Men hvem er alle disse som sørger for at hjulene går rundt? Bak fasaden møter vi:

Svein Frode Pettersbakken (36). Reiseglad servitør i Theatercafeen. En av de få buddhistene fra Eina på Toten.

Per Christian Aastveit (19). Kokkelærling på hovedkjøkkenet, en humørspreder som jobber hardt for å ta fagbrevet. Fra Kristiansand.

Nicolas Facchin Blomgren (29). Restaurantsjef på gourmetrestauranten Annen Etage. Sveitsisk/italiensk opphav, har tidligere jobbet i Berlin og New York.

Marius Mæle (32). Økonomidirektør. Fra Ski. Kommer fra storkonsernet CapGemini Ernst & Young.

Eirik Lillebø (31). Souschef på hovedkjøkkenet og lærling Per Christians nærmeste sjef. Med ansvar for 48 lærlinger har han en utrolig stressende jobb. Kommer fra Stord.

Tommy Andreasen (32). Resepsjonssjef, kommer fra Rica-kjeden. Synes det er gøy på Hotel Continental fordi "det alltid skjer noe der". Fra Asker.

Premiere onsdag 29. september kl 19.55
Underholdningsdokumentar, produsert av Rubicon TV (2004)
Programleder: Guri Heftye
Prosjektleder: Per Selstrøm
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,