Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. mars 1999 kl 20.05 Matador

Matador (t)

NRK1 torsdag 4. kl 20.05
Matador (9:32)

Mads gir seg ikke
Den geskjeftige Mads Skjern har ekspandert for fort for den langsomme byen Korsebæk. Men han arbeider ufortrødent videre for sine planer om å bygge en konfeksjonsfabrikk ved jernbanestasjonen i Korsebæk.
Mads lar seg ikke stanse av den motstanden han møter. Når han får problemer, tror han at han kan løse dem ved å plassere penger på de rette stedene. Men har han kanskje forregnet seg denne gang?
Samtidig får Korsebæk besøk av en berømt maler, Ernst Nyborg, som har spilt en rolle i Maude Varnæs\' fortid. Maude blomstrer opp i møtet med sin gamle flamme, som ønsker å minne henne om sider ved livet som hun kanskje har glemt...

Om serien
32 torsdager skal tidenes største danske dramasuksess igjen rulle over norske tv-skjermer. \"Matador\" har en ubestridt posisjon som serien over alle serier i nordisk fjernsynshistorie. Dette var tv-serien som hadde alt - en perlerekke av skuespillere, en spennende historie, et fargerikt persongalleri og en tidsekte miljøskildring. Også her hjemme ble serien mektig populær både blant kritikere og tv-seere da den gikk på NRK i 1987, ni år etter premieren i hjemlandet.
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsebæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsebæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsebæk.
NRK1 torsdag kl 20.05
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)

Dansk tv- serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51