Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. oktober 2006 kl 17.30 Åpen himmel: Salmesus fra Sørlandet

Åpen himmel

Gjest Torstein Ellefsen (foto: Sanden Media AS).
Gjest Torstein Ellefsen (foto: Sanden Media AS).
Salmesus fra Sørlandet
Bønnesvar
-Livet var et helvete. Alt handlet kun om en ting: Alkohol!

Torstein Ellefsen forteller om sitt alkoholiserte liv i "Salmesus fra Sørlandet." Det ble til slutt en kamp om å overleve. Behandling og sykehusopphold. Selv holdt han på å gi opp, men det var noen som ba.

Ellefsen forteller uten store ord, men etter hvert fikk også han smaken på å be selv om han ikke opplevde seg god nok. Forandringen kom som et bønnesvar på egne og andres bønner. Nå vier han livet sitt til å hjelpe andre som er i samme livssituasjon som han selv en gang var i. Byen er Kristiansand.

Artist Hans Inge Fagervik (foto: Sanden Media AS).
Artist Hans Inge Fagervik (foto: Sanden Media AS).
Hva er mer naturlig en å synge Trygve Bjerkrheims sang "Det er makt i de foldede hender", og at Hans Inge Fagervik (bildet til venstre) er med i dette programmet er med å framheve vigtigheten av sosialt engasjement. Fagervik som i år kan se tilbake på 30 år som artist har i så å si alle disse årene engasjert seg for mennesker med rusproblemer. Sanger er det også blitt som resultat av møte med verdifulle mennesker.

"Salmesus fra Sørlandet" med sus av bønnesvar. Foruten samtale med Torstein Ellefsen og sang av Hans Inge Fagervik blir det fellessang, skriftlesing og enkle refleksjoner fra programlederne Anette Strømsbo Gjørv og Jan Gossner. Musikalsk ansvarlig er Jon Kleveland.

Programmet er produsert for NRK av Sanden Media AS.

NRK1 Fjernsynet
Søndag 29. oktober kl. 17.30.