Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. desember 2006 kl 20.15 Kvitt eller dobbelt

Fra Odin til Bond

Fridtjof Mo, korrekt antrukket for anledningen. Her sammen med programleder Nadia Hasnaoui. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Fridtjof Mo, korrekt antrukket for anledningen. Her sammen med programleder Nadia Hasnaoui. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Det er to unge gutter fra Bærum vi skal stifte bekjentskap med i kveld. De er fra samme kommune, men har valgt vidt forskjellige tema: Fridtjof Mo (13) skal opp i James Bond og Peter Felix Runde (17) i norrøn mytologi.

Fridtjof Mos tema begrenser seg til de 20 offisielle James Bond-filmene, fra "Dr. No" (1962) til og med "Die Another Day" (2002). Årets nye Bond-film Casino Royal er ikke med i denne runden.

Fridtjof ble oppmerksom på actionhelten for første gang da han var på besøk hos sin onkel. Siden har han sett samtlige filmer gjentatte ganger og understreker at det er særlig humoren han liker. Fridtjofs personlige Bond-favoritt er Roger Moore og favorittfilmen er "Live and Let Die". Årsak? Fordi "den har mest humor, er mest spennende og har akkurat riktig action"!!

Peter Felix Runde derimot er mest opptatt av norrøn "action". Siden han så filmen Valhall som 8-åring, har han lest alt han er kommet over om norrøn mytologi. Det ryktes også at Peter Felix elsket å leke ridder da han var liten.

Peter Felix sine favoritter innen fagfeltet er skapelsesmyten og ragnarok.
17-åringen synes nemlig det er fascinerende å lese om hvordan jorda går under!

Om programmet
I 12 programmer høsten 2006 møter vi unge mennesker under 18 år som er lidenskapelig opptatt av noe eller noen. Hver kandidat starter på 1 500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48 000 kroner.

Nadia Hasnaoui er programleder i studio, med god hjelp fra Christian Strand på "bakrommet". For mens Nadia spør ut kandidatene, er det Christian som følger familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

Hvert emne har en fagdommer, og i tillegg er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Høstens tema spenner vidt, fra Vinter-OL og The Simpsons til moderne fysikk og europeisk geografi, for å nevne noe. Til sammen var det 1 400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Kvitt eller dobbelt ble første gang sendt i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

Egenprodusert underholdning (2006)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no