Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 22. januar 2005 kl 19.15 Skolen

Problemene tårner seg opp

Gaute (Fridtjov Såheim) uteblir fra hjemmet etter å ha mistet jobben sin. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Gaute (Fridtjov Såheim) uteblir fra hjemmet etter å ha mistet jobben sin. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Gaute har mistet jobben, Helle skjønner at Bjarte har vært utro, Rakel dropper ADHD-medisinen og Kim er sjalu på Lasse. Det er mange problemer å ta tak i for lærere og elever ved Aker skole i kveldens episode.

Gaute har mistet jobben, og er i ulage. Han kommer ikke hjem om kvelden, og Cecilia blir redd for hva han kan ha funnet på.

Anneli forteller Lasse at han har smittet henne med klamydia. Lasse sjarmerer henne med en uforbeholden unnskyldning og kjærlighetserklæring. Samboeren Kim er sjalu og frustrert, og skjønner ikke at Anneli kan godta dette uten videre.

Rakel tar ikke ADHD-medisinen sin. Hun har istedet gitt den til Kristian for at han skal lære henne å kjøre moped.

Helle vet at Bjarte har vært utro. Hun dukker opp på lærerværelset og forkynner for alle at Bjarte ligger med en av kollegene deres. Bjarte og Helle har en scene i skolegården med Thea som taus tilskuer.

Om serien
Aker skole sliter i motbakke, og det krever at alle tar i et tak for å bedre forholdene – så vel lærere som elever.

Vi møter tre unge lærere og deres noe resignerte rektor som alle har et hektisk liv der jobb, familie og venner skal skjøttes. De vil helst gjøre gode ting for alle, men tiden strekker ikke alltid til. De har problemer, sorger og gleder som de fleste kan kjenne seg igjen i.

Dagens skole er kanskje den arenaen i Norge som best gjenspeiler samfunnets og samtidens etiske, kulturelle og politiske konflikter. Derfor er et skolemiljø valgt som ramme for handlingen i serie.

- Vi vil fortelle engasjerende historier fra skolehverdagen. Selv om Aker skole sliter og bærer på tragiske historier, er det viktig å få frem at her også finnes masse humor. Akkurat slik det er i virkeligheten, sier prosjektleder Folke Gravklev.

Skolen er på totalt 18 episoder.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Drama
Med: Trond Brænne, Gjertrud Jynge, Robert Skjærstad, Agnes Kittelsen, Fridtjov Såheim, Cecilie Mosli og Anne Marit Jacobsen
Skapt av: Heidi Linde, Margareth Kåset, Thomas Seeberg Torjussen, Lasse Nederhoed og Jan Strande Ødegårdstuen.
Prosjektleder: Folke Gravklev
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,


Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • www.nrk.no/skolen