Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 27. juli 2013 kl 23.30 Filmens historie

Nyskapende filmbølge


Innovative actionfilmer som Star Wars, Jaws og Eksorsisten var med å sette en ny standard. Vi får høre mer i kveldens program som også tar oss med til India og Hong Kong.

Programmet reiser også til India hvor en av verdens mest kjente skuespillere, Amitabh Bachchan, forteller hvordan Bollywood gjorde ting på 1970-tallet.

Starten på noe nytt
Det blir også en snarvisitt til Hong Kong for å se på hvordan Bruce Lee filmene gav filmbyen et oppspark. Master Yuen Wo Ping gir et eksklusivt intervju hvor han forteller om "wire fu" koreografien for "Matrix"-filmene.

Om serien
I denne serien om kino og filmen er det filmen som er hovedpersonen – en episk historie som startet med de små gründerne og endte i en globalisert milliardindustri. Den prisbelønte filmskaperen Mark Cousins guider oss igjennom filmens historie i denne britiske dokumentarserien. Fra 1930-årenes glamour til glimt bak kulisser og nåtidens digitale løsninger.

Medvirkende: Wim Wenders, Gus van Sant, Amitabh Bachchan, Lars Von Trier, Stanley Donen, Claire Denis, Bernardo Bertolucci, Robert Towne, Jane Campion og Claudia Cardinale.

Britisk dokumentarserie fra 2011.
Produsert av Hopscotch Films.
Med: Mark Cousins.
Originaltittel: The Story of Film. An Odyssey.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf: 815 65 900.