Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. november 2002 kl 10.20 V-cup langrenn: 5 km fri, kvinner

Den viktige starten

Jon Herwig Carlsen og Kjell Kr. Rike er klar for en ny sesong i kommentatorboksen. (NRK-foto: Ole Kaland)
Jon Herwig Carlsen og Kjell Kr. Rike er klar for en ny sesong i kommentatorboksen. (NRK-foto: Ole Kaland)
Langrennseliten fikk som kjent en rekordtidlig start på verdenscupen allerede den siste helgen i oktober i Düsseldorf. Da var det først og fremst sprinterne som var i ilden i spesiallagde løyper midt i Düsseldorf. Nå er det resten av eliten som skal i gang, når selve starten går i Kiruna i dag.

I dag, lørdag, er det fem kilometer fri for kvinner, og 10 kilometer fri for menn som står på programmet. Marit Bjørgen imponerte alle da hun kjørte fra hele sprinteliten og vant i Düsseldorf. Kanskje er fem kilometer fri teknikk en øvelse der hun kan gjøre det like sterkt.
16. og 17. november går i alle fall testrennene på Beitostølen, der det skal kjempes om verdenscupdeltakelse, så hvis hun er like god der som i Tyskland, skulle plassen være sikret.

Bente Skari var ikke med til åpningsrennene i Tyskland, men hvis ikke noe helt spesielt skjer er nok Skari på plass i Kiruna.

Herreløperne
Når det gjelder herreløperne, er det alltid stor kamp om plassene, og ingenting er bestemt før Beitostølen er unnagjort og løperne har fått vist fram formen der. En mann som alltid er å regne med, er Thomas Alsgaard, som er god både i fri teknikk og klassisk.

Sendingen på søndag
Også på søndag starter sendingen klokken 10.10. Da er det stafetter for både damer og herrer det dreier seg om, og nok en gang er kampen om plassene hard. Det begynner også å tilspisse seg på kvinnesiden, når stadig nye talenter gjør seg gjeldende.

På plass i Kiruna er de faste parhestene Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen. De kommenterer direktesendingene både lørdag og søndag.

Tippekampen hjemme igjen
Arne Scheie kommenterer kampen fra Molineux Ground. Da er tippekampen hjemme igjen, det var nettopp her det hele startet den siste lørdagen i november for 33 år siden - Wolverhampton mot Sunderland.

Da kom ikke kommentaren fra Jarle Høysæter gjennom til Norge før midtveis i andre omgang. Men sendingene ble umåtelige populære, og er det fortsatt. NRK hadde eventyrlige seertall på forrige tippekamp. Rundt 350.000 seere i gjennomsnitt så Millwall mot Leicester forrige helg. Med tanke på at både Wolverhampton og Nottingham Forest har mange venner i Norge, er det mye som taler for at det neppe blir færre denne gangen.

Det kan bli en godbit fra Molineux. Det er to lag i knallform som møtes. Gjestene har faktisk ikke tapt noen av de 11 siste ligakampene. Til tross for dårlig økonomi har den gamle storheten hevdet seg godt så langt denne sesongen.

- Jeg gleder meg til å være tilbake på Molineux. Det er mye nostalgi både for meg og mange andre fotballinteresserte nordmenn på den banen, sier Arne Scheie.

Årets Wolverhampton-utgave er en spennende blanding av mye rutine og ungdommelig talent i følge NRKs fotballkommentator.

- Ved siden av gjensyn med en spiller som Denis Irwin og muligens Paul Ince, får vi også se Nottinghams nye stortalent Michael Dawson. Han var på A-landslagssamling med England tidligere i uka, et par dager etter at han fylte 19 år. Det blir spennende, sier en alltid like engasjert Arne Scheie.

Helgens tv-sport på NRK 1:
Lørdag kl. 10.10: V-cup langrenn
10.20: V-cup langrenn: 5 km fri, kvinner. Direkte fra Kiruna. Kommentatorer: Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen.
11.25: V-cup langrenn: 10 km fri, menn. Direkte fra Kiruna.
14.25: NRKs sportslørdag . V-cup langrenn: Høydepunkter fra 5 km fri, kvinner og 10 km fri, menn.
15.30: Sport i dag: Nyheter, reportasjer, resultatservice
16.00: Tippekampen: Wolverhampton - Nottingham Forest. Molineux Ground. Kommentatorer: Arne Scheie og Egil Olsen.
Søndag kl.10.15: V-cup langrenn: Stafett 4 x 5 km, kvinner.Direkte fra Kiruna.
11.30: V-cup langrenn: Stafett 4 x 10 km, menn. Direkte fra Kiruna.
16.40: Sport i dag: V-cupen i langrenn, Kiruna samt nyheter, reportasjer og intervjuer.
22.00: Sportsrevyen.


NRK Sport
Egenprodusert langrennssending
Kommentatorer: Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10