Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 12. februar 2002 kl 20.55 Niern: Arsenikk og gamle kniplingar

Kamuflert grusomhet

Martha Brewster (Jean Adair) og Abby Brewster (Josephine Hull) er to gamle søstre som ikke er så søte som de ser ut. De står bak onde planer og intriger i
Martha Brewster (Jean Adair) og Abby Brewster (Josephine Hull) er to gamle søstre som ikke er så søte som de ser ut. De står bak onde planer og intriger i "Arsenikk og gamle kniplinger".
De to søte og sjarmerende søstrene Martha og Abby Brewster er to gamle damer som myrder sine kavalerer og begraver dem i kjelleren. Søstrene har også tre nevøer, som de skruppelløst inkluderer i sine grusomme planer.

Teddy Brewster er den lett tilbakestående av nevøene. Han tror han er tidligere president Theodore Roosevelt og er egentlig fullstendig harmløs. Naiv og uskyldig graver han ofrenes grav i kjelleren, i den oppfatning at han graver for Panama kanalen.

Jonathan Brewster har sitt eget lik han vil bli kvitt, og i redsel for å bli avslørt vil han kvitte seg med sin rettskafne bror Mortimer Brewster også. Men både han og tantenes onde intriger blir utsatt når inspektør Rooney kommer på banen.

Amerikansk spillefilm fra 1944
Originaltittel: Arsenic and Old Lace
Regi: Frank Capra
I rollene: Cary Grant, Raymond Massey, Peter Lorre, Priscilla Lane, John Alexander, Jean Adair, Josephine Hull og James Gleason
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilde
Martha Brewster (Jean Adair) og Abby Brewster (Josephine Hull) er to gamle søstre som ikke er så søte som de ser ut. De står bak onde planer og intriger i ”Arsenikk og gamle kniplinger”.