Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. juli 2000 kl 21.00 Daytrippers

Daytrippers (t)


NRK2 onsdag 12. juli kl 21.00
Daytrippers

Utro, eller ikke utro?

Eliza og Louis er et ungt par bosatt på Long Island utenfor New York. Mens hun vasker soverommet oppdager Eliza et kjærlighetsbrev til Louis. Hun drar til sine foreldre, Rita og Jim, for å få råd og støtte. Her er også hennes frekke søster Jo med kjæresten Carl. Alle blir involvert i utroskapsdramaet. Og alle reagerer forskjellig på Elizas problemer, avhengig av deres egen situasjon.

Regissøren av kveldens film på NRK2, Greg Mottola, fikk flere priser for mesterverket \"Daytrippers\". Filmen vant hovedprisen og publikumsprisen ved Deauville- festivalen i 1996, publikumsprisen ved Athens Internasjonale Filmfestival 1996, samt hederlig omtale av Fipresci-juryen ved Toronto Internasjonale Filmfestival i 1996.

- Jeg hørte en gang en ekspert hevde at 97 prosent av alle familier er \"disfunksjonelle\" - og det fikk meg til å tenke to ting: ordet \"disfunksjonell\" er meningsløst. Det vil sannsynligvis passe på hvert eneste levende menneske og burde dermed ekskluderes fra språket. Dessuten, hvem er de avvikerne som utgjør de tre prosent av familiene som fortsatt er \"funksjonelle\"? I en krise er det familien man tyr til. Likevel kan de få deg til å føle deg mer utenfor enn noen andre i hele verden, sa Greg Mottola ved lanseringen av \"Daytrippers\".

Avslører seg selv
Eliza, moren Rita, faren Jim, søsteren Jo og kjæresten drar alle inn til Manhattan for å oppsøke Louis på hans arbeidsplass. De vil konfrontere ham ansikt til ansikt med kjærlighetsbrevet. Men da de kommer til Louis\' kontor får de vite at han har tatt seg fri denne dagen. De skynder seg tilbake til bilen og vil prøve å finne ham. Alltid et skritt bak Louis snubler de over en samling eksentriske mennesker med problemer som gjenspeiler deres egne. De drar ut for å finne sannheten om Louis, men i prosessen avslører de seg selv.

NRK2 onsdag kl 21.00

Bilder
Eliza og Louis er gift og bor på Long Island. Men er de lykkelige? Har Louis en hemmelighet?

Innkjøpt amerikansk film
I rollene: Eliza (Hope Davis), Louis (Stanley Tucci), Rita (Anne Meara), Jim (Pat McNamara), Jo (Parker Posey), Carl (Liev Schreiber)
Regi: Greg Mottola
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956