Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. januar 2007 kl 19.30 Ut i naturen: Magasin

Hundeslede i vinterland

Programleder Monika Blikås og Trond Ørslien fikk både snø og solnedgang på Vestfjelle (Foto: Nils Arne Sæbø, NRK)
Programleder Monika Blikås og Trond Ørslien fikk både snø og solnedgang på Vestfjelle (Foto: Nils Arne Sæbø, NRK)
Snøen skvetter under dusrød himmel når spannet suser forbi – nesten uten en lyd. 14 haler strekker seg forventingsfullt når fartssignalet kommer – vi kan dra på! I kveld får også du bli med på en eventyrlig hundesledetur i vintervakre Gausdal i Gudbrandsdalen.

Programleder Monika Blikås har alliert seg med Trond Ørslien på turen, den unge hundefantasten som bygger hele livet sitt rundt hundegården og sledeturene. 24 Alaska-huskyer er nøye avlet fram for å gi det perfekte hundespannet med styrke, utholdenhet, fart og godt lynne. Hvorfor han gjør dette? For den ultimate naturopplevelsen og mestring av naturkreftene.

Barnelek
Hundesledekjøring er ikke bare for voksne barskinger. Trond får ofte besøk av to gutter i bygda på seks og ni år som vil trene. Mye har skjedd siden det første, litt skremmende møtet med de energiske hundene, og i kveldens program skal guttene for første gang kjøre hundespann helt alene.

Røye på bål
Fersk, helstekt røye pakket i aluminiumsfolie, og godgjort nede i glørne på kveldsbålet smaker fortreffelig. Hundespannet kom forbi et islagt, øde vann på turen, boret et hull, slapp snøret uti og resultatet ble en ny, sanselig opplevelse.

Ulv og rype
Mens programleder Monika Blikås suser innover Vestfjellet med 14 menneskekjære hunder i spannet, prøver reporter Hanne Aass å nærme seg hundens sky og lunefulle slektning, ulven, i Langedrag naturpark. Kari Toft er ute med fuglehund for å finne ryper, og sjekke hvordan de overlever vinteren.

Program fra Naturredaksjonen, NRK Hordaland
Programleder: Monika Blikås, tlf: 47 81 73 96 monika.blikas@nrk.no
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30 terje.dale@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no