Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 4. oktober 2000 kl 23.00 Drapsalarm

Drapsalarm (t)

NRK2 onsdag 4. oktober kl 23.00
Drapsalarm (1:24)

Gjensyn med Tessa og Steve

NRK2 byr nå på et gjensyn med den australske kriminalserien \"Drapsalarm\", som gikk i Detektimen fra i fjor høst og fram til i sommer. Her møter vi Tessa Vance og Steve Hayden, to unge, vakre og smarte drapsetterforskere i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

Den 26 år gamle Tessa er den yngste og skarpeste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.

Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

Ulik arbeidsstil
Steve er ikke alltid like bekvem med Tessas spontane arbeidsstil. Samtidig er det dette som er deres styrke som team: Det er Tessa som har ideene og hypotesene og trekker de store linjene, mens Steve følger opp med grundig politiarbeid og knytter sammen de løse trådene.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

Episode 1
Kveldens episode begynner med at en mann får sitt livs sjokk en morgen han er ute og surfer på en av strendene utenfor Sydney: En av bølgene som skyller over ham, bringer med seg et lik.

Dette ser ut til å være en rutinesak, ettersom mannen etter alt å dømme døde av naturlige årsaker. Problemet er bare at Tessa og Steve ikke er i stand til å finne ut hvem mannen er, og det er ingen som melder ham savnet.

Samtidig støter Tessa på ekskjæresten Enzo i begravelsen til hans journalistkollega, Sam. Enzo er overbevist om at Sam ble myrdet på grunn av en stor korrupsjonssak som de to jobbet med. Men det er ingen som vil tro ham.

NRK2 onsdag kl 23.00

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Murder Call
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilder
1 og 2: Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie) løser mordgåter i storbyen Sydney.

3. og 4.: Tessa (Lucy Bell) er drapsavsnittets yngste og skarpeste etterforsker.

5. Steve (Peter Mochrie) er en jordnær og hardt arbeidende politietterforsker.

6. Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), drapsavsnittets dyktige patolog.

7. Lance Fisk (Geoff Morell) er sjef på obduksjonslaboratoriet.