Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 11. september 2002 kl 19.30 Villmark

Rypejakt i Jämtlandsfjellene

Bobo Nordenskiöld på rypejakt i Jämtlandsfjellene sammen med Marit Ericsson og Lars Hellström. (Foto: Niklas Hellström, SVT)
Bobo Nordenskiöld på rypejakt i Jämtlandsfjellene sammen med Marit Ericsson og Lars Hellström. (Foto: Niklas Hellström, SVT)
Jämtlandsfjellene åpenbarer seg snart i gilde høstfarger. Bobo Nordenskiöld begir seg ut på rypejakt sammen med de erfarne jegerne Lars Hellström og Marit Ericsson.

Lars og Marit er ikke hvilke jegere som helst, de jakter utelukkende på rype og de er blant de dyktigste i Sverige, med mange SM-titler i bagasjen. I ”Villmark” forteller de hva som gjør rypejakt så spesiell. En innbyrdes konkurranse om hvem som har den beste jakthunden blir det også – Marits pointer eller den irske setteren til Lars?

- Utrolig å oppleve Lars og Marits brennende interesse for hundene sine og for rypejakt, sier Bobo. Samspillet mellom jeger og hund er virkelig imponerende

Også vinterjakt
Rypejakt foregår også vinterstid – ”Villmark” får vi opptak med Lars og Marit som da får klare seg uten hundene. Dermed kommer andre metoder og kunnskaper i bruk. Det blir blant annet å ikle seg hvit kamuflasjedrakt og smyge seg så nær inn på rypene som mulig.

Mer om serien
Den svenske reporteren Bobo Nordenskiöld treffer i løpet av ni sendinger bl.a. norske villmarkshelter som risikerte sine egne liv for å redde andres i grensefjellene mellom Norge og Sverige under krigen. Det bærer på sykkeltur til Norge når Jeffrey Lamont Davis (identisk med mannen som introduserte mountainbiken) tar med Bobo langs den historiske rallarveien fra Abisko i Lappland til Rombaksbotn i Nordland. Foruten turene til Norge, skal
vi på kano-safari langs Värmlands og Dalslands kanal, til Alaska for å fiske på tre ulike laksearter, på høstjakt i Jämtlandsfjellene etter rype, på Østersjø-kryssning i en nesten hundre år gammel seilskute, på fotosafari etter villdyr sammen med innfødte masaier i Kenya og
på tindebestigning i Mount Kenya (5199 m.o.h.). Til sist blir det besøk i ”svensk skisports vugge” Tärnaby, kjent for sine alpinstjerner i verdenseliten, på let etter den ideelle, jomfruelige snø.

Svensk utvekslingsprogram i ni deler fra SVT
Programleder: Bobo Nordenskiöld
Producer: Karin Nordström
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57