Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. februar 2002 kl 22.10 Med hjartet på rette staden

Babydrama i Aidensfield

Herr og fru Mansfield blir frastjålet sitt adopterte barn i ukens episode av
Herr og fru Mansfield blir frastjålet sitt adopterte barn i ukens episode av "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire Television)
En baby er kidnappet i Aidensfield og politikonstabel Mike Bradley må ut og lete.

Et godt voksent par, herr og fru Mansfield, melder at deres adopterte baby er tatt ut av barnevognen og bortført. Konstabel Bradley mistenker straks den biologiske moren for å ha tatt babyen. Men det er også meldt fra om en mann som har lusket rundt Moorside Lodge, et hjem for vanskeligstilte mødre med små barn. Kan det være han?

Herr Mansfield har klaget over at babyen skriker så mye, og dermed havner også han blant de mistenkte. Dessuten kan Mansfield ikke gjøre rede for hvor han var på tidspunktet ungen forsvant.

Fengende melodier
Ved siden av de tidstypiske persongalleriet fra 1960-tallet, utgjør de magiske tonene fra de klassiske låtene fra denne tiden noe av resepten for ”Med hjartet på rette stadens” enorme suksess. I ukens episode hører vi følgende fengende melodier: “Hello Goodbye” (1967) med The Beatles, ”Born to be Wild” (1969) med Steppenwolf, ”When Will I Be Loved” (1960) med The Everly Brothers og ”Oh Pretty Woman” (1964) med Roy Orbison.

Om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” 0(Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen har lenge vært Nick Rowan (Nick Berry), men han har nå fått en stilling i det kanadiske ridende politi. Plassen som betjent etter Nick er overtatt av Mike Bradley (Jason Durr).

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 8)
I rollene: Bl.a. Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Herr og fru Mansfield blir frastjålet sitt adopterte barn i ukens episode av ”Med hjartet på rette staden”. (Foto: Yorkshire Television)