Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 11. juni 2013 kl 20.50 Idealistene - oppdrag verden

Fredsprisvinner på besøk


Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi er på besøk i en leir i Thailand der flyktninger fra Burma har bodd i over 30 år. Politiet forsøker å hindre at Jochen Schilde får delta under begivenheten.

I den siste episoden av "Idealistene – oppdrag verden" får vi se at Jochen greier å samle minoritetsledere fra Burma til en konferanse i Thailand. Men han er usikker på om han vil klare å få dem til å delta på en fredskonferanse Norge slik han ønsker.

Et år med fred
Også Hilde Frafjord Johnson får fint besøk når Sør-Sudan feirer sitt første år som uavhengig stat. Det ser ut til at landet klarer å unngå ny krig med naboen i nord.

Som FNs utsending til landet står Hilde Frafjord Johnson sentralt i feiringen. På en hagefest får hun besøk av fredsveteranene Desmond Tutu, Mary Robinson og Martti Ahtisaari. De kommer for å styrke og støtte henne i arbeidet for å stabilisere den nye staten.

Kinesisk samarbeid
Tidligere helseminister Werner Christie ønsker å reise til Kina for å besøke verdens største institutt for genteknologi. Det er lenge usikkert om han kinesiske myndigheter kommer til å slippe ham inn.

Når han til slutt får visum, er det fortsatt uklart om selskapet vil få tillatelse til å samarbeide om forskning og produktutvikling sammen med et norsk firma. Det er fortsatt en isfront mellom Norge og Asias kjempe.

Om "Idealistene"
Hvordan klarer enkelte mennesker å gjøre en forskjell og forandre verden? NRK har fulgt tre ildsjeler som på hver sitt vis arbeider de utrettelig for å gjøre verden bedre.

Hovedpersonene er FNs spesialutsending i Sør-Sudan, Hilde Frafjord Johnson, legen og helsepolitikeren Werner Christie og presten og journalisten Jochen Schilde. De har til felles at de ønsker å opprette dialog, og at de nekter å gi opp når de møter med motstand.

Norsk dokumentarserie i fire deler
Produsert av NRK Feature
Prosjektleder: Olav Njaastad
Presseansvarlig Helene Amlie, 951 00 299
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900