Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 21. juli 2000 kl 21.00 Sommertur

Sommertur (t)


NRK2 fredag 21. juli kl 21.00
Sommertur

Roadmovie med erotisk undertone

Etter en \"ansiktsløftning\" på sin nyanskaffede bil legger to unge menn ut på landeveien. Verken bilen eller de to har papirene i orden, så kjøreturen må gå utenfor allfarvei. Et sted plukker de opp en rødhåret jente, og eventyret starter for alvor.

De to mennene er mellom 20 og 30 år. De har noen penger i lommen - og en lang sommer foran seg. Pengene rekker akkurat til å kjøpe en gammel bil. De fikser den opp, akkurat nok til at den kan settes på veien. Turen kan begynne, men ettersom bilen er uten de nødvendige papirer - og muligens er også de to vennene uten førerkort - går ferden langs sideveier, fra en landsby til en annen. Ved veien et sted sitter en rødhåret jente og ser trist ut. De plukker henne opp, og dermed blir sommerturen mer spennende enn de hadde forestilt seg. Erotiske undertoner kommer med i feriebildet - og fra erotikk til katastrofe kan veien være kort.

Regi, Jan Sverák
Filmen er regissert av den internasjonalt kjente Jan Sverák (født 1965) som ble nominert til Oscar allerede for sin første spillefilm (The Elementary School) som kom i 1991.

NRK2 fredag kl 21.00

Billedtekst:
To unge menn og en kvinne på sommertur.

Produksjonsland: Tsjekkoslovakia (1994)
Originaltittel: Jizda (The Ride)
Regi: Jan Sverák
I rollene: Anna Geislerova, Radek Pasternak og Jakub Spalek
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Hilde Ljøen, tlf 23 04 72 36