Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 8. juli 2008 kl 19.00 Hairy Bikers kokebok

To matglade motorsyklister

På to hjul etter mat: Britene Si og Dave er matgale og villige til å kjøre gjennom mange land for å finne noe nytt og spennende. (Foto: BBC Worldwide)
På to hjul etter mat: Britene Si og Dave er matgale og villige til å kjøre gjennom mange land for å finne noe nytt og spennende. (Foto: BBC Worldwide)
Utstyrt med hver sin engelske motorsykkel futter de i vei over fire kontinenter og finner fram til god mat, spennende plasser og mye moro. Si og Dave heter de skjeggete karene – syv mandager framover på NRK2.

Som et resultat av reisen har de gitt ut sin egen kokebok, og vi får dermed anledning til å prøve noen av de spenstige oppskriftene de presenterer i programmene – inne på vårt eget kjøkken. De to matglade motorsykkelfantomene er alltid sultne på nye opplevelser, og i den første episoden skal vi til Portugal. Videre i denne sesongen vil de ta oss med til Namibia, Romania, Transylvania, Irland og Isle of Man.

Rundt og rundt
Profesjonelle kokker er de to ikke, men Si og Dave er matelskere som få. De starter reisen med ferge fra England til Santander i Biscayabukta, men setter kursen mot Portugal. De reiser sørover langs kysten fra Porto til Nazaré, besøker innlandsbyene Santarem og Evora og ender til slutt i Faro langt sør på Algarve-kysten.

Foruten eksotisk mat sporer de opp en av de sjeldneste hunderasene i verden, og de lytter til portugisisk fadomusikk uten å felle en tåre. Si og Dave er i for godt humør til det.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk matprogram (2005)
Originaltittel: The Hairy Bikers' Cookbook (serie 1)
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • For oppskrifter og mer info