Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. juli 2003 kl 23.20 Advokatene

Grotesk biltyveri

Helen Gamble (Lara Flynn Boyle) på åstedet for et grotesk bildrap i
Helen Gamble (Lara Flynn Boyle) på åstedet for et grotesk bildrap i "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
Ellen Gamble, en av de strikteste forhørsrettsdommerne i Boston, strekker seg lenger enn langt for å presse en tilståelse ut av en biltyv. Kanskje kommer hun til å angre på det.

Den unge biltyven Eddie er på farten igjen, dytter en kvinnelig sjåfør ut av en bil og kjører i vei. Men den unge moren klorer seg fast, fordi hun har plassert sin lille sønn i baksetet, og blir hengende igjen i døren. Slik fortsetter ferden, inntil Eddie krasjer med en annen bil og den unge moren blir drept momentant.

Helen Gamble og politi-inspektør McGuire ankommer ulykkesstedet like etter. Gamble blir så opprørt at hun bestemmer seg for å presse en drapstilståelse ut av Eddie allerede i forhørsretten.

Berluti tar saken
Imens er Karen Larson troppet opp på advokatkontoret til Donnell, Young, Dole & Frutt for å skaffe hjelp til sin bror Eddie. Jimmy Berluti tar saken og stormer av gårde til forhørsretten der Gamble har satt in sitt angrep mot Eddie. Bl.a. bløffer hun ham med at president Bush nå innfører dødsstraff i alle landets delstater, og at Eddie kommer til å bli henrettet med mindre han avlegger en øyeblikkelig tilståelse.

Informasjonsplikten
Da Berluti ankommer forhørsretten for å assistere Eddie, opplyser Gamble at Eddie nettopp er pågrepet, befinner seg et annet sted og ikke kan påtreffes. Dermed bryter hun bl.a. delstaten Massachusetts pålegg om forhørsrettens informasjonsplikt i forbindelse med advokatbistand.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" (serie 5) sendes ut over våren og sommeren, som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Assisterende delstatsadvokat Helen Gamble er (Lara Flynn Boyle) er Bobbys gamle flamme. Selv bifalt hun at han fridde til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og de to er nå lykkelige foreldre. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57