Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. juni 2009 kl 23.05 Slik er mødre

Det store sjokket

Mange mødre opplever usikkerhet og forvirring den første tiden med det nyfødte barnet. (NRK-foto)
Mange mødre opplever usikkerhet og forvirring den første tiden med det nyfødte barnet. (NRK-foto)
Det å bli mor er nok livets største mirakel. Men det kan også være stort sjokk å måtte innse at man ikke greier å leve opp til sitt eget ideal om den perfekte mor.

Tredje avsnitt i den danske serien "Slik er mødre" handler om den første tiden med det nyfødte barnet. Plutselig er man hjemme med ansvaret for et fremmed lite vesen. Flere av de medvirkende kvinnene forteller at de følte seg forvirret, avmektige og fulle av feil i denne tiden.

- Når barnet først er kommet, så vet du akkurat hva du skal gjøre, fikk tv-vertinnen Anna Gaarslev høre da hun gav uttrykk for sin store usikkerhet under graviditeten. – Men det er jo en stor, feit løgn, sier hun i dag. – Man vet ingenting!

Om serien
Med stor selvironi og morsomme anekdoter forteller kjente danske kvinneprofiler om sitt livs største eventyr – å bli mor. Det handler ikke bare om søt forventning og grenseløs lykke, men like mye om usikkerhet, sinne, dårlig samvittighet og frustrasjoner. Resultatet er blitt et rørende og lærerikt portrett av en ny generasjon kvinner, som prøver å finne seg til rette i rollen som mor.

Gjennom seks episoder gir serien et innblikk i mødrenes opp- og nedturer. Det handler om å gå gravid, om selve fødselen og livet som nybakt mor. Om å forene arbeidsliv med morsrollen, om tidsklemma, parforhold, skilsmisse, om å være alene med barn og om å oppdra barn. En av de medvirkende forteller om sine opplevelser som enslig adoptant.

Blant de 15 medvirkende er "Nynne"-forfatteren Lotte Thorsen, skuespilleren Anne Louise Hassing (Ida i "Krøniken"), redaktør Tine Götzsche, livsstileksperten Christine Feldthaus og regissøren Hella Joof.

Serien ble vist på dansk tv (DR2) på nyåret 2008.

Dansk dokumentarserie i seks deler (2008)
Originaltittel: Sådan er mødre
Produksjon: Achtung Film
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900