Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. januar 2003 kl 18.23 Bak Pelle Politibil

Bli med bak kulissene

Hege Elise Strømsnes (10) har hovedrollen i spillefilmen om Pelle Politibil. (Foto: Marta Moan Kristiansen)
Hege Elise Strømsnes (10) har hovedrollen i spillefilmen om Pelle Politibil. (Foto: Marta Moan Kristiansen)
Mange barn kjenner Pelle Politibil. Nå er det laget spillefilm om den lille politibilen med personlighet. Hovedpersonen i filmen, Maria, blir frastjålet sykkelen sin, og dermed er Pelle Politibil i aksjon. I kveld får du møte Hege Elise som spiller Maria, og se hva som skjer bak i kulissene når verdens beste politibil blir film!

Ti år gamle Hege Elise Strømsnes fra Bodø var den heldige av 350 jenter som fikk hovedrollen som Maria. I dette programmet viser hun oss hvordan filmen ble til, og vi får se at til og med Pelle Politibil måtte sminkes! I tillegg kan hun friste oss med klipp fra den ferdige filmen.

Et mirakel
Når Maria blir frastjålet sykkelen sin av noen skumle tyver, forsøker onkel Rikhard å hjelpe henne. Han er politimann, men har ingen politibil – og har derfor problemer med å finne både sykkelen og tyvene.

En stjerneklar natt ønsker Maria seg et mirakel, og samme natt får hun ønsket oppfylt. I et fargesprakende gnistregn blir Pelle Politibil født, og jakten på tyvene kan begynne.

Radio, bok, tv og kino
Pelle Politibil debuterte i ”Barnetimen for de minste” i 1986. Etter tre sesonger på radio og to bokutgivelser var den lille bilen klar for egen tv-serie i 1993. Pelle Politibil har også turnert landet rundt med en egen forestilling.

Andre juledag har spillefilmen om Pelle Politibil premiere på kinoer over hele landet.

Produsert av Yellow Cottage
Kontaktperson: Aage Aaberge, tlf 67 52 53 45
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96