Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. juli 2006 kl 23.35 Nattkino: The Bodyguard

Popstjernen og livvakten

Kevin Costner i rollen som livvakten Frank Farmer.
Kevin Costner i rollen som livvakten Frank Farmer.
Ingen ringere enn Whitney Houston og Kevin Costner spiller hovedrollene i "Bodyguard". Filmen er en romantisk thriller om en vakker og berømt popsangerinne som får med seg en livvakt på sine turneer etter at hun er blitt truet på livet.

Den profesjonelle livvakten Frank Farmer (Kevin Costner) er en mann som tror på kontroll. Hele hans virksomhetsområde er avhengig av det. Han er en av de beste på sitt felt, med erfaring som agent for sikkerhetstjenesten. Han har satt livet på spill for to amerikanske presidenter og en rekke andre høytstående personer.

Frank overvåker hver eneste detalj av sine klienters daglige rutiner. Ingenting overlates til tilfeldighetene. Men når han møter popdivaen Rachel Marron (Whitney Houston), befinner han seg brått på gyngende grunn.

Trusselbrev
Rachel har hatt en fantastisk karriere som bare synes å gå én vei - oppover. Men suksessen har sin pris: Blant hennes mange beundrere befinner det seg en besatt tilhenger som bombarderer henne med skremmende brev. Nå ser hun ingen annen råd enn å skaffe seg en egen livvakt.

Slik møtes Frank og Rachel, som begge er enere på hver sitt felt. Ingen av dem er forberedt på de følelser som samværet skal komme til å sette i sving.

Debut som skuespiler
I likhet med sin rolleskikkelse hadde Whitney Houston nådd de store høyder som popartist da "Bodyguard" ble spilt inn. Rollen som Rachel var hennes debut som filmskuespiller. Kevin Costner var allerede en vel etablert stjerne gjennom sine roller i "The Untouchables", "Danser med ulver" og "JFK".

Amerikansk spillefilm fra 1992
Regi: Mich Jackson
Produsent og manusforfatter: Lawrence Kasdan
Med bl.a. Kevin Costner, Whitney Houston, Gary Kemp, Bill Cobbs, Ralph Waite
Pressekontakt Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36