Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. juli 2007 kl 23.15 Kalde spor

Dobbeltliv

Stella (Félicité Du Jeu, t.h.) er ny kriminaltekniker– ved hennes side Peter Boyd (Trevor Eve). (Foto: BBC Worldwide)
Stella (Félicité Du Jeu, t.h.) er ny kriminaltekniker– ved hennes side Peter Boyd (Trevor Eve). (Foto: BBC Worldwide)
Et lik er oppdaget nedgravd i en kjeller. Politiet finner ut at det er en mangemillionær som har vært savnet i et år. Så dukker enda et lik opp i den samme kjelleren, også det av en mann. Men dette liket har ligget der atskillige år. Peter Boyd og etterforskningsgruppen står overfor en innfløkt kriminalgåte.

Peker de to likene mot den samme morderen? Og i så fall, er det noe som binder ofrene sammen? Og gir dette "noe" eventuelt en nøkkel til drapsmotivet?

De to drepte viser seg å stå milevis fra hverandre, både sosialt og geografisk. Morderen framsatte aldri noen krav om løsepenger, verken for den drepte millionæren eller den som døde før ham.

Det fellende bevis
En nøye etterforskning av de to ofrenes bevegelsesmønster mens de var i live, peker ut en utenkelig gjerningsmann: Dr. Nick Henderson. Og det blir opp til gruppens nye kriminaltekniker Stella å bringe til veie det fellende bevis.

Det gjør hun, men da er den mistenkte forsvunnet sammen med sin kone. Han har levd et dobbeltliv uten at kona har visst noe. Fru Hendersons liv viser seg nå å ligge i hendene på Peter Boyd og hans folk.

Mer om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier.

NRK sendte de fire første sesongene av serien årene 2004-2005, og i sommer er førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve) og hans team tilbake. I alt seks nye dobbeltepisoder er innkjøpt.
Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har i vår tid revolusjonert politiets etterforskningsmetoder. Etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår. Enheten har sitt hovedkvarter i London.

Foruten Peter Boyd består spesialenheten for tiden av psykologieksperten Grace Foley, teknikeren Felix Gibson (Esther Hall), samt etterforskerne Andrea Stephenson (Georgia Mackenzie) og Spencer Jordan (Wil Johnson). Også patologen Holly Aird bistår fra tid til annen gruppen – hun tok konsekvensen og sluttet som tekniker da etterforskeren Mel Silver ble skutt ned og drept.

Britisk kriminalserie (2005)
Originaltittel: Waking the dead, series 5
Produksjon: BBC Worldwide
I hovedrollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Grace Foley), Tara FitzGerald (Eve), Félicité Du Jeu (Stella) og Wil Johnson (Spencer Jordan)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer: