Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. desember 2012 kl 20.45 Status Norge: Ungdom - nå til dags

Realistiske mål


I den siste episoden om ungdom i Norge handler det om framtidsutsikter og konsekvenser. Vi ser på den digitale hverdagen, stillesitting og trening.

Lars Lien forteller om funn i forbindelse med ungdom og prestasjonsfremmende dopingpreparater. Angst og depresjoner øker. Mange føler at andre lykkes når man selv ikke strekker til.

Skolen i endring
Kanskje har Norge, verdens beste land å vokse opp i, blitt for kjedelig. Ungdom i dag er snillere enn før og opprøret er borte. Fortsatt er det mange som ikke klarer å fullføre videregående.

For mange er skolen fortsatt for teoretisk og kjedelig, og dataspill må til for å få unge til å henge med. Vi blir med i en historietime på Stovner videregående skole, der spiller de dataspill i timen for å gjøre undervisningen mer attraktiv.

Tre ungdommers liv
Anette trener to ganger om dagen for å bli best på ski, men sesongstarten i Finland går ikke helt som planlagt.
Spillentusiasten Mats er med på å sette opp et stort datatreff (LAN). Det får han godt til, men han har vansker med å få organisert seg selv.

Utvekslingsstudenten Inga er vant til toppkarakterer, men nå sliter hun med å følge undervisningen på polsk. Allikevel er hun tryggere på fremtiden enn sine polske medelever.

Om serien
I dokumentarserien Ungdom – nå til dags ser vi på hva som er spesielt med ungdom i dag, og kanskje kan det gi noen svar på hvilken morgendag vi har i vente?
Vi har alle vært unge, og ungdomstiden har sine fellestrekk som går igjen fra generasjon til generasjon. Men hva er spesielt med våre 15-20 åringer i dag?

I serien møter vi 16 år gamle Mats som helst vil spille dataspill hele dagen. Anette går i tredje klasse på toppidrettsgymnas i Tromsø og har som mål i livet å bli verdensmester på ski. Inga reiser til Polen for å gå på videregående skole der i ett år.

Norsk dokumentarserie i tre deler.
Produsert av NRK (2012)
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75, mobil: 414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.