Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. oktober 2012 kl 22.00 Forbrytelsen 3

Sarah Lund tilbake


Finanskrisen rammer Danmarks økonomi, og det er turbulente politiske tider i landet. Et tilsynelatende uviktig drap i Københavns havn får plutselig store politiske og økonomiske konsekvenser.

Sarh Lund drømmer om en roligere jobb, men da en av olje- og rederigiganten Zeeland sjømenn blir drept, hentes hun tilbake til etterforskningsenheten.

Flere lik
I den tredje og siste sesongen av suksesserien "Forbrytelsen" er Danmark i økonomisk og moralsk krise. Det er valgkamp om statsministerposten, og det er et intrikat spill som skildres mellom politikernes støttespillere, politiske støttepartier, mediene og mektige finansmenn.

Det hele blir mer intrikat når det dukker opp flere lik, som involverer makteliten.

Om de sentrale karakterene
Seriens nav er Sarah Lund (Sofie Gråbøl), som har viet livet sitt til Politiet i 25 år, men har bestemt seg for å søke en mindre belastende jobb i politigården. Hun har kjøpt hus med hage og ser fram til å nyte en roligere tilværelse, og kanskje ha mer tid til sønnen Mark på 20 år. Dessverre er forholdet mellom mor og sønn ganske komplisert. Sarah Lund er en dyktig politikvinne, men med særegne og introverte trekk. Og hun har sviktet sin egen familie og sønn gjentatte ganger i de årene hun har jobbet som etterforskningsleder.

Sarah Lunds nye partner Asbjørn Juncker (Sigurd Holmen le Dous) jobber som politiassistent. Han har nettopp blitt ansatt i Politigården, etter å ha startet sin karriere på en mindre politistasjon. Det har vært hans drøm og ambisjon å komme til drapsseksjonen, og han gyver på de nye arbeidsoppgavene.

Mathias Borch (Nikolaj Lie Kaas) er ansatt i Politiets sikkerhetstjeneste. Han gikk på politiskolen med Sarah Lund, og de har en fortid sammen, men har ikke sett hverandre på mange år. Nå må de plutselig samarbeide i det PST kobles inn i drapssaken.

Kristian Kamper (Olaf Johannessen) er leder av Det Nye Liberale parti og Danmarks statsminister. Kamper gjenreiste partiet under den økonomiske krisen og førte det fram til regjering.

Robert Zeuthen (Anders W. Berthelsen) er 3.generasjon i familiekonsernet Zeeland. Han står i spissen for olje- og rederigiganten, som har en omsetning på hele 300 milliarder i året. Han blir raskt involvert i drapet på en av sine sjømenn, og dessverre skal det vise seg at flere forbrytelser rammer familien Zeuthen.

Produkjon: DR
Presseansvarlig: Karoline Berg, tlf 901 08 954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900