Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. juli 2003 kl 20.25 Cityfolk: Dublin

Sjømat, alive-alive-o!

Margaret Buckley har solgt fisk på markedsgaten Moore Street i Dublin de siste 37 årene – du møter henne i
Margaret Buckley har solgt fisk på markedsgaten Moore Street i Dublin de siste 37 årene – du møter henne i "Cityfolk". (NRK-foto)
Noe av det første en nykommer i Dublin legger merke til, er statuen av Sweet Molly på fortauet tvers overfor universitetet. Hun med kurven full av "cockels and mussels, alive-alive-o!". I kveld kan vi oppleve et stevnemøte med våre dagers Molly på Dublins markedsgate Moore Street.

Hun heter Margaret Buckley og selger fisk slik moren og bestemoren gjorde før henne. Etter 37 år i bransjen konstaterer Margaret at Moore Street, en gang selve krumtappen i Dublins markedsliv, mer og mer er blitt en innkvarteringsgate for innvandrere og mindre en markedsgate – om da ikke for dop. Imens fortsetter Margaret å gjøre sin daglige dont, så Moore Street kan leve opp til sitt gode rykte.

Herbie Dade
Herbie Dade flyttet til Dublin for åtte år siden. Det skjedde av kjærlighet, men ikke så mye til byen som til en irsk kjæreste. Herbie bor fortsatt i Dublin, er far til to barn og et kjent ansikt i byens kulturliv.

Imeldas hunder
Imelda Grauer dyrker veddeløpshunder, hun elsker å fotografere dem. I Dublin hvor hundeveddeløp er en populær sport, er det rikelig anledning begge deler. Imelda er forresten litt av en frisking. Hun svømmer i Irskesjøen 365 dager i året.

Om serien
NRK Østlandssendingen er medlem i sammenslutningen av redaksjoner i den europeiske kringkastingsunionen EBU. Her har NRK de to siste årene vært medprodusent i "Cityfolk", som nå går på lufta i sin sjette sesong.

- "Cityfolk" har som mål å vise fram det mangfoldige livet i Europa, forteller prosjektleder Kjetil Saugestad i Østlandssendingen. I hvert program møter vi tre ulike mennesker med hver sin historie. De er helt uavhengig av hverandre, men bor i samme by.

I år bidrar Norge med tre portretter av folk i Oslo (sendes i august). På kartet står ellers Amsterdam, Lisboa, München, Stockholm, Narva (Estland), Dublin og Barcelona.

Utvekslingsprogram
Kontaktperson i Østlandssendingen: Kjetil Saugestad, mob.tlf. 90 93 34 92
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57