Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. juli 2004 kl 20.05 Eide og Morris - eit matprogram

Kjøtt med sjel og smak

Det hender en gang i blant at det er Linda Eide som må frakte sin Mini Morris, og ikke omvendt. (Foto: Merete Høidahl)
Det hender en gang i blant at det er Linda Eide som må frakte sin Mini Morris, og ikke omvendt. (Foto: Merete Høidahl)
Kalv og geit er ikke så mye brukt i norsk matlaging. Hvorfor ikke, når man kan lage førsteklasses mat av det?

Bente og Bjarte Nordanger satser på personlig kontakt både med dyrene de lager mat av og med kundene som kjøper produktene. Ekteparet satser særlig på kalv, noe som er forholdsvis uvanlig. Kalv må bli mer utbredt, mener Linda Eide etter at de har servert henne sennepsmarinert kalvebryst.

Deretter setter hun seg i sin gule Mini Morris og kjører til Magnhild Dyrdal. Dyrdal har gjort om barndomshjemmet til pølsefabrikk, og hennes geitepølser er blitt så populære at hun har problemer med å dekke etterspørselen. Dyrdal er et levende bevis på at produksjon av nisjemat absolutt kan lønne seg.

Om serien
I sin gule Mini Morris farter programleder Linda Eide land og strand rundt på jakt etter spennende produsenter av nisjemat. På menyen står blant annet hestemelk, jordskokk, geitepølse og nypresset eplesaft.


Innkjøpt matprogram.
Produsert av Nordisk Film & TV Bergen.
Foto og regi: Merethe Høidahl
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79