Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. januar 2003 kl 22.30 Lydverket

To frustrerte menn

Rune Nilson og Siri Høstmælingen er programledere for
Rune Nilson og Siri Høstmælingen er programledere for "Lydverket" (Foto: Nina Ruud)
Kaizers Orchestra vil ikke ha på seg at de har like dumme fans som DDE. Dessuten er de lite imponert over norske musikkanmeldere selv om den nye singelen fikk femmere over hele linja. Møt to temmelig frustrerte orkestermedlemmer fra Bryne.

I følge Geir Zahl i Kaizers Orchestra ”går det an å ha det kjekt på konsert selv om man har lest mer enn en bok”! Det er nemlig ikke bare DDE som kan lage folkefest og spiller allsangsmusikk under sine konserter, det kan også Kaizer. Men det betyr ikke at de to bandene har så mye mer til felles, noe både Zahl og vokalist Jan Ove Ottesen er ivrige på å poengtere, når ”Lydverket” møter dem for å snakke om forventningene rundt deres nye plate ”Evig pint”.

Forutinntatte anmeldere
Foreløpig ser alt ut til å gå bra. Den første singelen fra albumet har dagsavisene sine anmeldere gitt strålende kritikker, men Jan Ove Ottesen er likevel ikke fornøyd. Han opplever nemlig at anmelderne er svært forutinntatt når det gjelder Kaizer sin musikk. Hva han mener med det får du se i kveldens sending.

Trulz og Robbin
På besøk kommer også to andre unge herrer, som de siste ukene erblitt rost opp i skyene av musikkritikerne her hjemme, nemlig Trulz og Robbin! De to skal forsøke å forklare hvordan man som elektronisk artist fremfører musikken sin fra en scene. For hvor mye ”spiller” de der og da og hvor mye er programmert?

Programmeringens ”konge”
Det hersker i hvert fall ingen tvil at det er mye programmering når Vince Clark spiller opp til dans. Men hva annet er det som driver mannen som kanskje mer enn noen har inspirert all verdens synth poppere? Er det å ha fullstendig kontroll på absolutt alt, eller er det ønsket om å se hvor mye hans 20 år gamle datamaskin i det hele tatt er i stand til å produsere? Eller kanskje er det muligheten til å jobbe med den perfekte partner? Etter å ha brutt med både Depeche Mode og Alison Moyet, kan det nå virke som om han gjennom Erasure har møtt sin bedre musikalske halvdel i Andy Bell. Duoen har ikke gitt seg, og vi møtte den temmelig sære synthlegenden i hans studio.

NRK Ung
Egenprodusert musikksending
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Kontaktperson Hilde Ljøen, ekstern info:23 04 72 36