Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. oktober 2012 kl 20.15 Solgt!

Storbyleilighet på billigsalg


Mens boligprisene i Norge stadig når nye høyder, har de nesten stått stille i Berlin.

Stadig flere nordmenn kjøper seg derfor ferieleiligheter i den tyske hovedstaden. I "Solgt!" i kveld blir det tippet boligpriser i Berlin.

Område i vekst
Det bor omtrent 3,5 millioner mennesker i Berlin. Trass byens brutale historie er den i dag i ferd med å utvikle seg til et av flaggskipene i EU, og hvert år besøker over ni millioner turister storbyen.

Etter murens fall havnet Berlin i en økonomisk krise med høy arbeidsledighet og enorm gjeld. Dette har gitt historisk lave boligpriser, gjerne 2/3 av prisene vi er kjent med her hjemme – i tillegg til at det er langt billigere å leve der.

Programleder Frode Søreide byr på alt fra enkle små leiligheter til toppleiligheter og mer eksklusive kjøp ved elvekanten i Berlin. Han har tatt med seg meklere fra Bergen og Oslo.

Om serien
Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked, et helt annet sted i landet. I tillegg blir det flere episoder fra utlandet.

I kjent stil skal de konkurrere om å gjette pris på tre ulike boliger. Meglerne vet ikke hvor de skal og får ingen hjelpemidler. Salgsprisen er hemmelig. Hvilket lag tipper riktigst? Det står om ære eller vanære!

Egenproduksjon, NRK (2011).
Programleder: Frode Søreide.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75/414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.