Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. juni 2007 kl 22.20 Drømmen om Katie Melua på havets bunn

Med Katie Melua til Troll A

Katie Melua holdt konsert 300 meter under havet (Foto: Fredrik Arff, Dinamo Story)
Katie Melua holdt konsert 300 meter under havet (Foto: Fredrik Arff, Dinamo Story)
For et års tid tilbake lot Katie Melua seg senke ned 303 meter under vann, på Troll A-plattformen i Nordjøen. I kveld får vi ta del i hennes opplevelser. Det hele kom i stand fordi plattformsjefen, Jan Hauge, selv er musiker og har drømt om å få til en konsert på havbunnen.

For å komme seg ut i Nordsjøen må Katie Melua gjennom en legesjekk. Hun skal i et treningsprogram, under vann, komme seg ut av et veltet helikopter. Hun skal kle seg i overlevelsesdrakt før hun sammen med de andre arbeiderne fraktes ut over havet av en Sea King.

Ned i dypet
Hun skal deretter 300 skremmende meter ned, i en raklende kjetting-heis. Hun skal kjenne suget over dypet og høydene, hun skal rystes av de enorme dimensjonene, hun skal kanskje kjenne høststormene i Nordsjøen og se flygelet sitt bli senket ned i gassledningsskaftet.

Vi seere skal følge henne fra land og ned. Vi skal oppleve hennes nervøsitet over å dra ned i dypet, vi skal oppleve de vanvittige dimensjonene under havet, vi skal gjennom simuleringer følge kamera i vannet ned til bunnen av havet, gå gjennom veggen og inn i "varmen". Kanskje kan vi nettopp føle hvordan dypvannsfisken "hører" Katie Meluas fløyelstemme.

Programmet har vært sendt tidligere.


Norsk dokumentar(2006)
Produsert av: Dinamo Story
Regi: Erik Poppe
Orginaltittel: The closest thing to crazy
Pressekontakt: Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no