Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. mai 2003 kl 21.30 Anderssons elskerinne: Lys og mørke

På flukt igjen

En fryktelig trafikkulykke er en av flere skremmende hendelser som Andersson (Jakob Eklund) opplever i kveldens episode. (Foto: Pelle Lund)
En fryktelig trafikkulykke er en av flere skremmende hendelser som Andersson (Jakob Eklund) opplever i kveldens episode. (Foto: Pelle Lund)
Andersson får vite at en pengeinnkrever har spurt etter ham og lovet at han skal bade i sitt eget blod. Samtidig som han legger ut på flukt fra torpedoen, gjør Andersson flere skremmende oppdagelser om fortidens hendelser.

Sammen med kameraten Bosse og hans kjæreste Sofie bestemmer Andersson seg for å stikke av til sin farfars gamle sjøbod. Først stanser han hos Marie i pølseboden for å ta farvel. Den nyvakte forelskelsen mellom dem er til å ta og føle på, og når Andersson forteller at han må dra, blir Marie dypt fortvilet.

Etter en grusom trafikkulykke der hans svoger Benny er involvert, legger Andersson ut på sjøen sammen med Bosse og Sofie. Underveis forteller Bosse at Anderssons lille niese Erika er forsvunnet fra et besøkende tivoli i byen.

Andersson ser straks likhetene med hendelsene fra barndommen. Han grøsser når han tenker på hva som skjedde med lillesøsteren hans den gangen de var på tivoli som små. Snart viser det seg at hans onkel Ernst fortsatt er i live, og han har stadig ondt i sinne…

Om serien
"Anderssons elskerinne" er en av Sveriges Televisions største dramasatsinger de senere år, med over 50 medvirkende skuespillere og nærmere 1500 statister. Serien fikk meget god mottakelse av svenske tv-anmeldere, og ble som eneste svenske dramaproduksjon i fjor tatt ut til den internasjonale tv-festivalen i Venezia.

Seriens hovedskikkelse er Lars Andersson (Jakob Eklund), som er på flukt fra en serie nederlag og vender tilbake til hjembyen. Der har han ikke vært siden han for seks år siden flyktet fra et havarert ekteskap, en sønn og en gift kvinne ved navn Marie. Hun ble på folkemunne kalt for Anderssons elskerinne, og han har aldri greid å glemme henne.

I barndomshjemmet flyter gåter, løgner og fortrengte minner opp til overflaten. Andersson begynner å utforske sin families grusomme og blodige historie, og konfronteres med situasjoner og mennesker som forandrer hans liv for bestandig.

Svensk dramaserie (2001)
Produksjon: SVT Drama Göteborg
Manus og regi: Björn Runge
I rollene bl.a. Jakob Eklund, Ebba Forsberg, Ingvar Hirdwall, Krister Henriksson, Örjan Landström, Viveka Seldahl, Tova Magnusson-Norling, Sten Ljunggren, Gunilla Röör, Per Oscarsson
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 – 95 10 02 99