Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. desember 2003 kl 19.30 Julenøtter

Vanskeligere "nøtter" i år

Roald Øyen lover vanskeligere
Roald Øyen lover vanskeligere "nøtter" i år. (NRK-foto: Ole Kaland)
Roald Øyen har vært ute og reist, ikke bare i Norge, men faktisk rundt i verden for å lage oppgaver til seerne denne gangen. – Det lønner seg å ha kart eller atlas for hånden, for oppgavene er vanskeligere i år, sier Roald Øyen. Og det blir ingen barneoppgave.

I det første programmet befinner programlederen seg i sitt hjemland, nærmere bestemt i Hedmark. Tema for oppgavene er hurtige biler, båter og tog – og poteter. Hedmark fylke er kjent for sin potetproduksjon, og ikke minst for foredlingen av disse jordeplene.

Et gammelt ord sier at det er dumt å gå over bekken etter vann, og derfor har Roald også valgt å finne oppgaver fra sitt eget arbeidssted, NRK. Her fins nemlig et splitter nytt opplevelsessenter hvor publikum kan få være reporter, melde været, se på gamle kameraer og spennende kostymer. Man kan også klikke inn sin egen fødselsdato, og se hva som har skjedd på tv fram til i dag.

Roald Øyen lover også at det blir en filmoppgave i hvert program, med klipp fra de nyeste filmene.

Telefon og SMS
- Mange synes at løsningsordet ble for enkelt å gjette når alle oppgavene var løst, sier Øyen. Seerne oppfordres derfor til å sende inn svar på enkeltoppgavene på SMS, i tillegg til løsningsordet. Det blir premier også for disse, og svarene kommer samme kveld.

Løsningsordet kan ringes inn på 815 20 070. Svaret kan også sendes inn på SMS: jul til 26600. Delsvarene kan også sendes inn på SMS: jul1 til 26600, neste blir jul2 og så videre fram til jul5. Nummeret er hver gang 26600.

Premiene er NRKs flotte termokrus og t-skjorter.

Egenprodusert underholdning
Programleder: Roald Øyen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83