Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. juli 2009 kl 20.25 Landeplage: Forelska i lærer'n

Fortsatt "Forelska i lærer’n"?

Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne fra The Kids. (Foto: Dinamo Story)
Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne fra The Kids. (Foto: Dinamo Story)
I kveld ser Ravi nærmere på The Kids’ "Forelska i lærer’n".

I 1980 ga The Kids ut albumet «Norske jenter» med landeplagen «Forelska i lærer’n». Ravi tar opp jakten for å finne ut hvorfor akkurat denne låten har blitt stående på musikkhimmelen: Er det på grunn av musikkvideoen, den doble gitarsoloen eller rett og slett fordi den handler om universelle tenåringsfantasier?

For å finne svar oppsøker Ravi blant annet The Kids’ Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne, stylist og designer Baron von Bulldog, artist Bjarne Brøndbo og forfatter Arne Berggren.

Om serien
Hvert år blir utallige låter skrevet, men de fleste dør uten videre oppmerksomhet. Noen blir en hit når de kommer, for så å tone sakte ut. Men innimellom dukker det opp hitlåter som forblir hiter, og som nye generasjoner tar til seg som sine egne. De blir landeplager.

Om Ravi
Ivar Chr. Johansen debuterer som programleder for NRK med "Landeplage". Han startet sin musikalske karriere i Jaga Jazzist, og har spilt med blant andre Briskeby, St. Thomas og The Jessica Fletchers.

I 2003 ble han for første gang frontfigur og vokalist med aliaset Ravi - i samarbeid med Folk & Røvere og DJ Løv. De siste årene har Ravi gjort seg bemerket på musikklistene med låter som "Utadæsjælåplevelse", "Dødssøt", "Venn" (for Tsunami-ofre), "E-ore", "Tsjeriåu" (med The Monroes), "Ås to i Osjlo" og "Neste Såmr" (med Lars Lillo-Stenberg).

Programmet er sendt tidligere.

Norsk underholdningsdokumentar-serie i åtte deler (2006)
Produsert for NRK av Dinamo Story
Programleder: Ravi
Produsent: Ingar Kristiansen
Prosjektleder NRK: Ales Ree
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no