Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 22. september 2000 kl 21.00 Clubbed to Death

Clubbed to Death (t)


NRK2 fredag 22. september kl 21.00
Clubbed to Death

Lola og Emir

Lola er 20 år. En kveld sovner hun på bussen på vei hjem fra jobb. Da hun våkner, har bussen parkert for natten. Lola befinner seg langt hjemmefra, og det eneste stedet hvor hun kan finne ly er en nattklubb. Her møter hun Emir.

\"Clubbed to death\" er Yolande Zaubermans andre spillefilm. Mange vil huske hennes bemerkelsesverdige svarthvitt-film \"Jeg Ivan, du Abraham\" som gjenskaper livet i en jødisk bosetting i Polen i 30-årene. \"Clubbed to death\" har en helt annen karakter. Handlingen utspiller seg i Paris\' fattige forsteder som huser innvandrere, narkotikahandlere og tyver. Filmen er røff, full av innfall, frigjørende og spontan. Gjennom øynene til den 20 år gamle Lola gir filmen - som er tatt opp i farger og hovedsakelig med et håndholdt kamera - et innblikk i en verden som er fremmed for de fleste av oss.

Bussturen inn i det ukjente
Lola sovner på bussen på vei hjem fra jobb. Hun våkner først opp på bussens endeholdeplass i utkanten av Paris. Siste buss er gått, og det eneste stedet som er åpent er en nattklubb. Teknomusikken splintrer luften, svette kropper beveger seg i takt på dansegolvet der vakre, eksotiske Saida er midtpunktet. En fremmed gir Lola en pille, og før hun vet ordet av det befinner hun seg i armene på en slibrig franskaraber.

Dette blir en merkelig opplevelse for Lola. Hun fascineres av energien og annerledesheten i den mørke nattklubben. Her møter hun eksbokseren Emir, som også tiltrekkes av Lola. Men hans verden er svært forskjellig fra hennes, noe hun etter hvert oppdager.

Filmen utforsker de forbudte indre landskaper få av oss tør vedkjenne oss. Regissøren kaster et surrealistisk slør over filmen, og framhever det undergrunnslandskapet som Lola tilfeldigvis har snublet over.

NRK2 fredag kl 21.00
Tidligere sendt 23.4.99

Fransk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Clubbed to Death/La petite Lola
Regi: Yolande Zauberman
I rollene: Elodie Bouchet, Béatrice Dalle, Roschdy Zem m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Aatad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilde
Lola (Elodie Bouchez) møter eksbokseren Emir (Roschdy Zem) på en nattklubb. Men kan deres kjærlighet bygge bro mellom deres to verdener?