Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. november 2002 kl 20.25 Tore på sporet

Sør-Amerika og Australia

Anita Thorgrimsen og programleder Tore Strømøy legger i kveld kursen høyt til fjells i Bolivia. En strabasiøs tur venter dem begge når de skal finne ut hva som skjedde med Anitas foreldre i 1924. (Foto: NRK)
Anita Thorgrimsen og programleder Tore Strømøy legger i kveld kursen høyt til fjells i Bolivia. En strabasiøs tur venter dem begge når de skal finne ut hva som skjedde med Anitas foreldre i 1924. (Foto: NRK)
To fantastiske historier er hovedingrediensene i årets siste utgave av ”Tore på sporet”. Høstens store tv-vinner, med over 1,3 millioner seere, handler i kveld om en dramatisk kjærlighetshistorie i fjellandet Bolivia i Sør-Amerika. Du får også se og høre australske Malcolms livshistorie, som leder ham til Norge.

I 1924 reiste det nygifte og veldig forelskede ekteparet Kristian og Bergljot Böchmann fra Trondheim til Bolivia for å søke lykken. Christian hadde søkt jobb som gruveingeniør i Sør-Bolivia. Ett år etter ankomst ventet Bergljot parets første barn.

I kveld får du bli med når dette barnet, nå 76 år gamle Anita Thorgrimsen og programleder Tore Strømøy reiser i hennes foreldres fotspor fra den gang. I bagasjen har Anita en bok som faren skrev om oppholdet i Sør Amerika. Et opphold som i utgangspunktet bare så lyst ut, men som forandret seg brutalt da paret ankom gruvebyen Animas på over 4300 meters høyde.

Vi får også møte australske Malcolm Metcalf som i alle år har trodd at han hadde australske foreldre. Helt tilfeldig får han høre den virkelige historien om sin mor og far. En historie som snur opp-ned på hele hans liv, og som fører ham jorda rundt. I kveld håper han at ”Tore på sporet” skal kunne fortelle ham sannheten om hans familie.

Ringte politiet
Et sprekt møte blir det når Tore tar imot 6 år gamle Jonas Carlson fra Steinkjer. I fjor oppdaget Jonas at noen hadde brutt seg inn i julekalenderen hans. Men gutten var ikke rådvill. Han ropte ikke på mamma, men ringte 112, Politiets nødnummer og meldte tyveriet. Om tyven ble fanget får du vite i kveld.

Her får du også for første gang se og høre Åge Aleksandersen opptre sammen med datteren Line Sofie. De to synger sin hyllest til trøndernes hovedstad Trondheim.

Produsert for NRK1 av Program RIKS Trondheim
Programleder: Tore Strømøy
Prosjektleder: Henning Skjæret
Pressekontakt: Erik Bull , tlf 73 88 16 61