Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. januar 2009 kl 17.30 Åpen himmel: Møte i Templet, Frelsesarmeen i Oslo

Frelsesarmeen i Oslo

Templet i Oslo (foto: NRK / Marion Klaseie).
Templet i Oslo (foto: NRK / Marion Klaseie).
Møte i Templet, Frelsesarmeen i Oslo

Vi møter Peter Eide som har valgt å jobbe med barn og unge i Frelsesarmeen framfor å satse på egen karriere. Han deltar på møtet sammen med solist Johan Nøkland Lund, menighetens barnekor og Templet hornmusikk.

Møteledelse og andakt er ved korpsleder Paul Waters.

Templet hornmusikk består av om lag 30 personer. Dirigent er Odd Arne Brandvik. Sangbrigaden med 25 personer blir ledet av Elin Brandvik. Juniorgospelen - med 10-12 personer blir ledet av Cathrine Hannevik. Her er Marie Otilie Georgsen (5) og Julie & Maria & Eline (7) solister.

Paul Waters (foto: NRK / Marion Klaseie).
Paul Waters (foto: NRK / Marion Klaseie).
Kompgruppen Består av Thor-Erik Fjellvang (flygel), Stian Schøld Hansen og Dag Tofteng (begge gitar), og Ruben O. Dalen (perkusjon).

Jonathan Brakstad Waters (bønn), Jane Brakstad Waters (tekstleser).
Templet Hornorkester: "Soldiers of the Flag".
Fellessang: "Navnen Jesus blekner aldri".
Sang: "Vi vil prise deg".
Juniorgospel synger: "Kjære Gud".
Fellessang: "Dra meg nær til deg".
Solosang: "Helping Hand".

Frelsesarmeens barne- og ungdomsarbeid
Peter Eide(27) har vært medlem i Templet i Oslo ca 13 år, og de siste 6 årene har han vært ansatt som barne- og ungdomsarbeider. Han hadde studert statsvitenskap i tre år på Blindern da han fikk tilbud om å jobbe i Frelsesarmeen, og kunne ikke si nei til det.

Peter Eide (foto: NRK / Marion Klaseie).
Peter Eide (foto: NRK / Marion Klaseie).
I Frelsesarmeen driver han bl. a. aktiviteter for barn i sentrum av Oslo, fire ettermiddager og kvelder i uka er han fotballtrener for små gutter med påfølgende sosialt treff der også foreldrene er med. Han er også ansvarlig for ungdomsleirer, konfirmanleirer og lignende i Frelsesarmeen på landsbasis.

Han brenner for å skape arenaer med god aktivitet, trygghet, gode relasjoner og samtaler. Det er viktig at disse ungdommene føler at de blir sett og at jeg kan fortelle dem om hva jeg tror på, forteller dem om Jesus, sier han.

Han er selv vokst opp i Frelsesarmeen, foreldrene er offiserer med hele verden som arbeidsfelt, og derfor har Peter hatt mye av oppveksten sin i Asia.