Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 24. januar 2010 kl 23.00 Inspektør Lynley

Lynley og Havers i Skottland

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker) og etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) må løse en mordsak i Skottland. (Foto: BBC Worldwide)
Inspektør Lynley (Nathaniel Parker) og etterforsker Barbara Havers (Sharon Small) må løse en mordsak i Skottland. (Foto: BBC Worldwide)
Da en berømt kvinnelig skuespillforfatter blir funnet død på stranden hos sin impresario i Skottland, reiser Scotland Yard-inspektør Lynley og hans partner Barbara Havers av gårde for å etterforske saken.

Skottekysten er rammen rundt innøvingen av dramatikeren Joy Sinclairs nye stykke før premieren på Londons West End. Drapssaken vekker voldsom oppsikt i media ettersom de mistenkte teller noen av britisk film- og teaterverdens mest glamorøse stjerner.

Sinclair ble drept rett etter den første gjennomgangen av stykket sammen med skuespillerne. Nå spør inspektør Lynley og etterforsker Havers seg om det kan være noen sammenheng mellom arbeidet med stykket og mordet?

Mistenkt regissør
Havers klarer som vanlig å holde hodet klart, og uten å la de kjente ansiktene til skuespillerne komme i veien for sitt sunne bondevett. Lynley derimot blir alvorlig forstyrret av at gammelkjæresten Helen Clyde dukker opp. Hun er åpenlyst forelsket i den berømte regissøren Rhys Davies Jones, som Lynley holder som hovedmistenkt.

Så skjer mord nummer to. En hjelpegutt på settet blir funnet drept. Og i et gruvekkende kappløp for å avsløre den flyktende morderen, må Havers hele tiden minne Lynley på at han ikke lar sine følelser for Helen Clyde komme i veien for jobben han skal gjøre.

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser frem.

Sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (2000)
Originaltittel: The Inspector Lynley Mysteries/Series 1/Episode Two: Payment in Blood
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no