Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. april 2000 kl 21.15 Påskekrim: Poirot: Tretten til bords

Påskekrim: Poirot: Tretten til bords (t)


Påsken 2000


NRK1 påskeaftenlørdag 22. april kl 21.15
Påskekrim: Poirot: Tretten til bords (1:2)

Hvem drepte Lord Edgware?

Hercule Poirot (David Suchet) står overfor en vanskelig mordgåte i NRKs andre Poirot-krim denne påsken. En berømt og vakker skuespillerinne ønsker inderlig skilsmisse fra sin ektemann, men han stritter i mot, til hennes store fortvilelse. Hun trygler Poirot om hjelp, men bare et døgn etter er ektemannen død.

Hercule Poirot er tilbake i London og gjenforent med sjefsinspektør Japp (Philip Jackson), bestevennen kaptein Hastings (Hugh Fraser) og hans petimeter-sekretær Miss Lemon (Pauline Moran). Livet hans er komplett, bortsett fra én ting - mord.

En kveld i selskap med den amerikanske artisten Carlotta Adams blir Poirot introdusert for den berømte skuespillerinnen Jane Wilkinson (Helen Grace). Han blir smigret og betatt av Jane og sier ja til å gjøre henne en tjeneste. Hun vil gjerne at Poirot skal besøke hennes ektemann, Lord Edgware (John Castle), for å overtale ham til å gå med på skilsmisse. Bare 24 timer etter Poirots besøk blir Lord Edgware funnet myrdet.

Lorden var ingen populær mann. Men alle mistenkte, Jane, hennes eks-elsker Bryan, lordens datter, hans nye butler og hans trofaste sekretær Carroll, har alle vanntett alibi for mordnatten.

Poirots små grå får virkelig noe å bryne seg på denne gangen. Han finner etter hvert ut at ingenting er slik det ser ut som i teaterets og aristokratiets verden. Han blir tvunget til å tenke tanken - er skuespillerinnen Jane en så god bedrager at hun virkelig selv har tatt livet av mannen sin? Og i så fall, hvordan har hun klart det?

NRK1 påskeaften lørdag kl 21.15

Bilde (elektronisk på pressetjenestens web-sider)
David Suchet kler rollen som mesterdetektiv Hercule Poirot i \"Tretten til bords\".

Innkjøpt krim
I rollene: David Suchet, Philip Jackson, Hugh Fraser, Pauline Moran, Helen Grace, John Castle
Regi: Brian Farnham
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956
1