Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. august 2005 kl 22.10 Nikolaj og Julie

Konflikter og bekymringer

Emma (Ulrikke Michelsen) blir intetanende årsak til en konflikt mellom Nikolaj og Lars. (Foto: Ulla Voigt, DR)
Emma (Ulrikke Michelsen) blir intetanende årsak til en konflikt mellom Nikolaj og Lars. (Foto: Ulla Voigt, DR)
Nikolaj er alvorlig bekymret for datteren Emmas velvære når hun er sammen med Lars. Han er overbevist om at Julies nye samboer har et alkoholproblem, og bestemmer seg for å konfrontere ham med dette.

Under innvielsesfesten til Julie og Lars går Nikolaj hardt ut og anklager Lars for å drikke mens Emma er til stede. Julie havner i klemme i konflikten mellom de to, og når hun samtidig får problemer på jobben, blir det nok en gang for mye for henne.

Frank er helt ute av seg etter å ha fått vite om Karinas affære med naboen og lokalpolitikeren Per. I fortvilelsen foretar han seg noe som er svært ulikt den tidligere så avbalanserte familiefaren.

Søs er i full gang med å sette opp sin egen danseforestilling. Men samarbeidet med hennes nye partner, Mikkel, er preget av kraftige diskusjoner og konflikter.

I kveldens episode er det også teaterforestilling i barnehagen, med Emma i hovedrollen som den store, stygge ulven. Både Nikolaj og Julie er selvsagt blant publikum, sammen med sine nye partnere.

Om serien
I sommer blir det gjensyn med det danske hverdagsdramaet "Nikolaj og Julie" som gikk på NRK1 i 2003. NRK2 sender to episoder hver tirsdag fremover

"Nikolaj og Julie" er en dramaserie fra Danmarks Radio med fokus på parforholdets mange utfordringer. Hva skjer når hverdagen setter inn og man må handle inn mat, hente barn og oppi det hele gjøre karriere?

I hovedrollene som Nikolaj og Julie møter vi Peter Mygind og Sofie Gråbøl. Mygind er best kjent fra serien "Taxa" og fra "Riket I og II", mens Sofie Gråbøl har spilt i en rekke filmer, blant annet "Nattevakten" og "Mifunes siste sang". De har også spilt sammen i flere episoder av "Taxa".

Kjenningsmelodien til serien heter "Right Next to the Right One" og synges av Tim Christensen.Dansk dramaserie
Produksjon: Danmarks radio
Regi: Charlotte Sachs Bostrup
I rollene: Peter Mygind, Sofie Gråbøl, Dejan Cukic, Jesper Asholt, Sofie Stougaard og Therese Glahn.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/ 95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside