Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. mars 2006 kl 23.15 Blackpool

Alt går bedre med en sang

Blackpool: Ripley Holden (David Morrissey) drømmer om å gjøre Blackpool til Lancashires Las Vegas (Foto: BBC)
Blackpool: Ripley Holden (David Morrissey) drømmer om å gjøre Blackpool til Lancashires Las Vegas (Foto: BBC)
Forretningsmannen Ripley Holden drømmer om å gjøre hjembyen Blackpool til Lancashires svar på Las Vegas. Samtidig mimer han Elvis Presleys "Viva Las Vegas". Det er nemlig den nostalgiske – og nøye utvalgte – musikken som kjennetegner denne BBC-serien i seks episoder.

"Blackpool" tar over for "Seks fot under" fredagskveldene på NRK1. Den nye serien er "tre ting på én gang" – både drama, thriller og musikal, alt med en god porsjon humor.

"Blackpool" inneholder mye nostalgisk ørenslyst. Skuespillerne mimer til kjente poplåter, som blant annet "You Can Get It If You Really Want" med Jimmy Cliff, "She’s Not You" med Elvis og "These Boots Were Made for Walking" med Nancy Sinatra.

Hovedpersonen Ripley Holden spilles av David Morrissey som norske tv-seere kunne stifte bekjentskap med i krimserien "Farlig spill" på NRK1 i april i fjor (reprise på NRK2 i april i år.) Morrissey har dessuten den mannlige hovedrollen i "Basic Instinct II" som er premiereklar om på kino kort tid.

Mord og upassende kjærester
På senteret som Holden nettopp har åpnet, skjer det et mord. For å få saken ut av verden bestemmer han seg for å samarbeide med politiet, betjenten DI Peter Carlisle. Men Carlisle misliker Holden, noe som gjør at Ripley blir mer og mer bestemt på å bevise at ideen om store forretninger er det eneste saliggjørende.

Ripley Holden har også problemer på hjemmebane. Den unge sønnen, Danny, skjuler åpenbart et eller annet, og den 20-årige datteren, Shyanne, kommer hjem med en svært upassende ny kjæreste – en mann Ripley gikk på skolen med. Ripley ber Shyannes kjæreste om å bryte forholdet, og Shyanne blir fortvilet. I mellomtiden har Carlisle fått et godt øye til Natalie, Ripleys kone.

Danny er også blant de mange Carlisle intervjuer om hvor de var den kvelden mordet fant sted, og Danny innrømmer at han var for full til å huske noe som helst.

Britisk dramaserie, produsert av BBC
Originaltittel: "Blackpool"
Med David Morrissey (Ripley Holden), Sarah Parish (Natalie Holden), Georgia Taylor (Shyanne), Thomas Morrison (Danny), David Tennant (Peter Carlisle)
Regi: Julie Anne Robinson
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78LENKER
  • Hjemmeside