Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. september 2007 kl 20.15 Kos og kaos

Om barn og døden

Tåler barn å høre om døden? (Foto: Illustrasjonsbilde Rubicon Film)
Tåler barn å høre om døden? (Foto: Illustrasjonsbilde Rubicon Film)
Skal barn skjermes fra døden? Skal vi pakke den inn i andre formuleringer for ikke å gjøre barn redde? Når barn føler sorg, hvordan kan vi hjelpe dem i sorgprosessen?

Krisepsykolog Atle Dyregrov gir oss mange gode svar på disse spørsmålene. "Kos og kaos" besøker et familiedrevet begravelsesbyrå, og programleder Klaus Sonstad følger en far og hans to barn på sorggruppe i Danmark.

Forfatteren Anne Karin Elstad forteller om hvordan det var å miste en mor i en tid da ingen snakket om følelser.

Om serien
Klaus Sonstad er klar med seks nye programmer om barn for voksne – og med ny og bedre sendetid. I denne runden tar han opp temaer som humor, døden, god fritid, moral og verdier, språk og kommunikasjon og barn og kjønn.

Gjester i løpet av serien er forfatteren Anne Karin Elstad, finansminister Kristin Halvorsen, Vera Micaelsen, Terje Formoe og mor og sønn: Karin og Jens Stoltenberg.

Klaus Sonstad, kjent som Odin i "Are og Odin", har i tillegg til sin radiokarriere bakgrunn som avisjournalist. De siste årene har han hatt en spalte i Adresseavisen, hvor han har skrevet om foreldre og barn.

Gode seertall
"Kos og kaos" ble en suksess i første sesong: I januar og februar i år var gjennomnsnittlige seertall 375 000, med en topp på 427 000 5. februar. Den gangen gikk programserien mandager kl 22.30.

I andre sesong møter vi Klaus Sonstad tirsdager og tidligere på kvelden, rundt kl 20.00. Kanskje enda flere får glede av programmene?

Kos og kaos, sesong 2
Produsert av Rubicon TV AS
Produsent: Birgitte Bruusgaard
Programleder: Klaus Sonstad
Pressekontakt: Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no