Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. november 2013 kl 19.55 Fleksnes: Det går alltid et tog

Ta aldri toget med denne mannen!


Fleksnes og Fader’n skal ut å reise med tog, og allerede i billettkøen skaper Marve furore. Han forlanger to billige billetter tur/retur, men nekter å fortelle hvor de skal. Det har nemlig ingen noe med!

Omsider klarer mannen i luken å få ut av Fleksnes at han og Fader’n (Finn Mehlum) skal til Grødal, et lite kjent sted på norgeskartet som man bare kan komme til ved å ta toget til Skridal og derfra videre med buss. Fleksnes bestiller én honnørbillett til Fader’n og én humørbillett til seg selv, så presser de seg inn i kupeen som allerede er temmelig full av folk.

På sedvanlig brautende vis forbeholder Fleksnes seg retten til å underholde de stakkars menneskene som helst ønsket seg en fredelig reise. Både en oberst, en lege og en prest – "en som dreper dem, en som lapper dem sammen og en som begraver dem", som Fleksnes så treffende kaller trekløveret – må tåle en togtur de sent vil glemme.

Skjønt tåle... Det varer ikke lenge før irritasjonen er på topp i kupeen, og Fleksnes blir støtt over surmulende nordmenn. – Typisk norsk å være stille på tog, sier han med referanse til de mer lystige og pratsomme menneskene over grensen.

Sendt tildigere.


Egenprodusert situasjonskomedie
Regi: Bo Hermansson
Originalmanus: Ray Galton og Alan Simpson
I rollene denne episoden: Rolv Wesenlund, Finn Mehlum, Arne Aas, Svein Byhring, Frimann Falck Clausen, Johan Kjelsberg og Arne Lie
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00info@nrk.no